Doblo kullananlar hız sınırını yanlış biliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da trafik polislerinin uyguladığı radar çalışmasında, araçları binek fakat kamyonet sınıfında öngörülen araç sürücüleri, bölünmüş yollarda 93 olan hız sınırını 110 diye bilerek hız sınırı aşınca radar cezasına maruz kalıyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, Ankara yolu Toybelen mevkiinde genel çalışmalar kapsamında radar uygulamasına devam ediyor. Radar çalışmasının yanısıra, sürücülere bilgilendirmelerde de bulunan trafik ekipleri, radara giren vatandaşların, daha çok kullandıkları, doblo ve panelvan tipi araçlarının kamyonet sınıfına girdiğini ve bu sınıfa göre hız limitinin konulduğunu bilmemesi nedeniyle cezaya maruz kaldıklarını söyledi.

Radar uygulamasında görev yapan Bölge Trafik Düzenleme Büro Amiri Resul Bulanıklı, sürücülerin araçlarının hangi sınıfı girdiğini ve araçlarının karayollarında ki hız limitlerini bilmemesi nedeniyle trafik cezalarına maruz kaldıklarını kaydetti. Bulanıklı, "Radar çalışmasını yaparken durdurduğumuz araçların ruhsat ve ehliyetlerini inceleyerek sistemde sorgulama yapmaktayız. Hız limitini aşan sürücülere, hız limitinin aşım durumuna göre 140 TL'den başlayarak ceza kesiliyor." dedi.

Ayrıca Bulanıklı, sürücülerin hız limiti aşımının fazla olduğunu fakat sürücülerin birbirlerine selektör yaparak uyarması nedeniyle radara girmeden hızını düşürdüğünü kaydetti. Öte yandan, polislerin radar çalışması sırasında 131 hızla radara giren ve ardından polislerin dur ihtarına uymayarak kaçan 55 BH 212 plakalı aracın yakalanılması için emniyet çalışma başlattı. Uyarılara rağmen kaçan aracın 5. kez radara girdiği ve aracın alınması halinde sürücüsünün ehliyetine el konulacağı öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber