Dağlıca davası sanığı askerler için yeni dava

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlıca davasında yargılanıp ceza alan er Ramazan Yüce ile Uzman Çavuş Halis Çağan'a Van Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yüce için 9,5 yıla kadar, Çağan için de 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

2009 yılında görülen Dağlıca davasında, Van Askeri Mahkemesi er Ramazan Yüce'yi 'alenen askerleri itaatsizliğe teşvik' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken, Uzman Çavuş Halis Çağan'a 'emre itaatsizlik' suçundan 1 yıl 8 ay verip hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Askeri Mahkeme ayrıca Yüce ve Çağan hakkında Roj TV'de yayınlanan görüntülerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle 'suçu ve suçluyu övme' ile 'zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından

görevsizlik kararı vererek dosyayı Van Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Van Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, askeri savcının gönderdiği iddianameyi kabul etti. Er Yüce için 'suçu ve suçluyu övme' ile 'zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 9,5 yıla kadar, Uzman Çavuş Çağan için de 'zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması 23 Haziran'da yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Dinçel Aslan, müvekkili Ramazan Yüce hakkında PKK'nın elinde esirken Roj TV'de yaptığı konuşmasında 'Ne asker ne de gerilla ailesi ağlamasın' dediği için dava açıldığını ifade ederek, "Bu düşünce herkesin arzu ettiği bir söylemdir. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Bu beyanın suç olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber