SSK'lılar doktor imzasıyla ilaç alabilecek

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında varılan mutabakata göre, SSK'lılar sağlık karneleri olmasa bile doktorun imzasını taşıyan reçetelerle artık ilaçlarını alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı tarafından, "Sağlık karnelerinin yenilenmesi" konulu bir genelge yayınlandı. Söz konusu genelge kapsamında, sağlık karnelerinin reçete sayfaları biten ve çeşitli nedenlerle kurum tarafından sağlık karnesi yenilenmeyenler için önemli kolaylıklar getirildi. Buna göre, gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse SSK ile anlaşmalı üniversite ve özel sağlık tesisleri ya da Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerince sevk yapılmış üniversite hastanelerince kendi kurumlarına ait reçetelerin kullanılacak. Kurum sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ile bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarıyla hak sahibi olarak gelir ya da aylık alanın; adı-soyadı, T.C. kimlik numarası, sigorta ya da tahsis numarası, teşhis, tarih, protokol numarası, doktorun imzası, görev yaptığı hastanenin adı, diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçeteler geçerli sayılacak.

TEB Genel Sekreteri Sabih Tekin Çağlar, bölge eczacı odalarına gönderdiği yazıda, söz konusu genelge hakkında eczacıların uyarılması ve bilgilendirilmesini istedi.

Çağlar, kurumlara ait matbu reçetelere yazılan ilaçların temininde vatandaşlara güçlük çıkarılmamasını rica etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber