İstanbul'da polis helikopteri düştü... Çapkın: 4 arkadaşımızı kaybettik/ Video

Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın: 4 arkadaşımızı kaybettik

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beykoz'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin, "Üzücü bir olay tabii, bir kaza elim bir kaza, 4 arkadaşımızı kaybettik." dedi.

Çapkın, kazadan yaralı kurtulan Havacılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı pilot Kemal Özdemir'i hastanede ziyaret etti. Özel Medistate Kavacık Hastanesi'ne gelen Çapkın, "Üzücü bir olay tabii, bir kaza elim bir kaza, 4 arkadaşımızı kaybettik. Müdür yardımcısı arkadaşımız yaralı kurtuldu öyle gözüküyor. Üzücü bir kaza teşkilatımıza ve hepimize geçmiş olsun." açıklamasında bulundu.

- Düşen helikopterde hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi, denizden çıkartıldı.

- Beykoz'da denize düşen polis helikopterinin enkazının bulunduğu ve çıkarma çalışmalarına yarın sabah saatlerinde başlanacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, kazanın ardından havadan ve denizden sürdürülen aramalar sonucunda, helikopterin enkazının yeri tespit edildi.

Havanın kararması dolayısıyla yarın sabah saatlerinden itibaren enkaz çıkarma çalışmalarına başlanacak.


Beykoz Anadolu Kavağı sahilinde polis helikopteri düştü. Pilot askeri birliklerce kurtarıldı. Olay yerine denizden ve karadan çok sayıda kurtarma sevkedildi. Helikopterin içinde 5 kişinin bulunduğu bildiriliyor. Enkaz arama çalışmaları sürüyor.

Alına bilgiye göre, AL-02 tipi helikopter, saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminalinden kalkış yaptı.

Görgü tanıklarına göre denize düşen helikopterden kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran 1 kişi kurtarıldı, kayıp 4 polisi bulmak için çalışmalar devam ediyor. Bu kazazedenin ifadesine göre helikopterde toplam 5 kişi vardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube'ye ait polis helikopterinin düştüğü belirlendi. İrtibat kesilen ve bir süre erişilemeyen helikopterin Beykoz'da denize düştüğü kesinlik kazandı.

Düşen helikopterdeki isimler belli oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı helikopterin Beykoz'da denize düşmesinin ardından ilk bilgiler netleşmeye başladı.

Buna göre helikopterde Havacılık Şube'den sorumlu emniyet müdür yardımcısı Kemal Özdemir, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, Bilgen'ın 9 yaşındaki çocuğu, bir THY görevlisi, pilot Başkomiser Murat Güçlü'nün bulunduğu belirtildi.

VALİ MUTLU: HELİKOPTERİMİZ DENİZE DÜŞTÜ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beykoz'daki kazada polis helikopterinin denize düştüğünü belirterek, ''Helikopterde bulunan personellerimizden biri sağ olarak denizden çıkmayı başardı. Diğer elemanlarımızın aranmasıyla ilgili sahil güvenlik komutanlığımız, dalgıçlarıyla, botlarıyla olay mahallinde ve çok yoğun bir çalışma sürdürüyorlar'' dedi.

Mutlu, olay yerine gitmek üzere İstanbul Valiliğinden ayrılırken yaptığı açıklamada, ''Çok acı duyduğumuz bir helikopter kazası cereyan etti. Maalesef emniyet teşkilatımıza ait bir helikopterimiz Beykoz açıklarında, Anadolu yakasına 100-150 metrelik bir mesafede denize düştü. Helikopterde bulunan personellerimizden biri sağ olarak denizden çıkmayı başardı. Şu anda en yakın nokta olan askeri tesisimizdeki revirde kontrol altında. Sağlığıyla ilgili durum takip ediliyor'' diye konuştu.

Sözlerine ''Aldığımız ilk bilgilerde, helikopterde bulunan diğer elemanlarımızın aranmasıyla ilgili sahil güvenlik komutanlığımız, dalgıçlarıyla, botlarıyla olay mahallinde çok yoğun bir çalışma sürdürüyorlar'' diye devam eden Mutlu, kendisinin de olay yerine gittiğini ve çalışmaları yerinde izleyeceğini bildirdi.

Vali Mutlu, helikopterin düşme nedenine ilişkin soruya da ''Bunu ancak helikopterin çıkarılmasıyla değerlendirmemiz mümkün. Muhtemeldir ki teknik bir arıza olabilir. Çünkü o bölgede çarpabilecek, çarparak düşebileceği herhangi bir şey yok. Hava şartları iyi gözüküyor. Dolayısıyla teknik bir arıza oluşmuş olabilir. Bu tabii ki benim şahsi değerlendirmem. Ancak helikopter çıkartıldıktan sonra bunu değerlendirebiliriz. Mutlaka çok detaylı bir inceleme de yapılacaktır'' karşılığını verdi.

Mutlu, ''Personel tamamen emniyet görevlisi mi?'' şeklindeki soru üzerine de ''Bununla ilgili bilgileri netleştirmeye çalışıyoruz. Bir yanlışlık olmasın diye kesin bilgilere ulaşınca bunları paylaşacağım. Ancak birden fazla personel olduğunu biliyoruz'' dedi.

Düşen helikopterdekileri arama çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor

Beykoz'da düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan Havacılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Pilot Kemal Özdemir, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Özdemir'in ayaklarında kırıklar olduğu fakat sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yaralı pilotu ziyaret etmek için hastaneye geldi. Ayrıca, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları denizden ve havadan sürdürülüyor.

İstanbul Emniyeti Havacılık Şubesi'ne ait bir helikopterin düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan Havacılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı pilot Kemal Özdemir, Özel Medistate Kavacık Hastanesi'ne kaldırıldı. Kemal Özdemir'in, hayati tehlikesinin bulunmadığı ayaklarında kırıklar oluştuğu öğrenildi. Özdemir'in tedavisi devam ederken, hastane önüne çok sayıda meslektaşı geldi.

Öte yandan, helikopterde bulunan diğer 4 kişiyi kurtarmak için bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Üç askeri, 1 polis helikopterinin havadan, asker ve polis dalgıçların denizden arama çalışmaları sürdürülüyor.

Hüseyin Çapkın, helikopterin düştüğü yere gidiyor

İSTANBUL -İHA- İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir polis helikopterinin düştüğü Beykoz Anadolu Kavağı sahiline giriyor. Çapkın, Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine, "Öyle bir şey gözüküyor. Olay yerine gidiyorum" dedi.

DHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber