Kılıçdaroğlu: Eyaletlere bölünmesi söz konusu değil/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'deki mitinginde, Avrupa'da kabul edilen yerel yönetimlerde özerklik şartını kabul edeceklerini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da, ?Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi söz konusu değil.? dedi.

Partisinin düzenlediği seçim mitingine katılmak üzere Ardahan'a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kongre Caddesi'nde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu daha sonra helikopterle Iğdır'a gitmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin, Hakkari'de sarf ettiği özerklik konusundaki sözlerini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, ?Bizim parlamentoda kabul ettiğimiz yerel yönetimler şartı var zaten. Parlamento'da biz bunu kabul etmişiz. Oradaki bazı çekinceleri kaldırmak için de Bakanlar Kurulu'na yetki vermişiz. Biz oradaki bazı çekincelerin kaldırılmasından yanayız. Yoksa öyle yok eyaletlere bölünmek, Türkiye'yi ayrışma süreci içine sokmak, öyle bir şey söz konusu değil. Ne söyledim orda, Avrupa Birliği'nin kabul ettiği koşullarda, evrensel koşullarda, yerel yönetimlerin zaten özerklikleri var. Kim demiş yok? Yani belediye başkanını kim seçiyor? Halk seçiyor, oradaki vatandaş seçiyor.? dedi.

Belediye gelirleri yasasının çıkması, yerel yönetimlerin biraz daha yetkilendirilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ?Bunu açın bakın, ta bizim eski parti programında var. Bütün partilerin programında da var. Ama bunu AKP yapmadı, biz yapacağız. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkede ayrılmak istemiyor. Ayrılmak değil bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil, bir araya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. İnsanlarımıza güveneceğiz. İnsanlarımızı bir araya getireceğiz. Var olan sorunlarını çözeceğiz. Siyaset kurumunun görevi budur. Özellikle o yandaş medya ?yok efendim öyle söyledi, bu yerler ayrılacak mı? O yerler eyaletlere mi bölünecek?' Yok böyle bir şey. Kimse ayrılmak istemiyor. Biz de ayırmak istemiyoruz. Baskıcı değil, özgürlükçü bir Türkiye'nin olması lazım. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye yaratmak istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber