Savcının kalemine rüşvet tutuklaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2011 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gümrük operasyonunda bir savcı kalemi, gümrükçülerin telefon tapelerinin bir kopyasını almak karşılığında diğer savcının kaleminde çalışan S.A.'ya 5 bin TL teklif etti. S.A. bildirince memur tutuklandı

Gümrük operasyonunda 60 kişi gözaltına alındı. Savcı zanlıların sorgularını yaparken kalemine rüşvet teklif edildi.

Hayali ihracat, yolsuzluk ve rüşvet suçlarını kapsayan gümrük operasyonunda gözaltına alındıktan sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen 60 kişi, soruşturma savcısı Mustafa Kemal Gül tarafından sorgulanırken, adliyede yeni bir rüşvet olayı yaşandı.

Aynı adliyede görevli bir Cumhuriyet savcısının kalemi olan Zeynep Eker, gümrükçülerin telefon tapelerinin bir kopyasını almak karşılığında savcı Gül'ün kaleminde çalışan S.A'ya 5 bin TL teklif etti.

S.A'nın durumu savcıya iletmesinin ardından Zeynep Eker ve gümrük çetesiyle irtibatlı olduğu iddia edilen Zonguldak'ta görevli icra müdürü Ahmet Turan Güleryüz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Devleti milyonlarca lira zarara uğratarak, haksız kazanç elde ettikleri idda edilen 60 kişilik gümrük çetesi, Mali Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

5 bin TL teklifi

60 kişinin, 4 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye göderilmesiyle birlikte yeni bir rüşvet skandalı patladığı öğrenildi. Savcı Mustafa Kemal Gül, sanıkları sorgularken S.A isimli katibi de ifadeleri yazıyordu. Yan odadaki başka bir savcının kaleminde çalışan Zeynep Eker isimli katip, verilen aradan yaralanarak S.A'ya telefon tapelerinin kopyası karşılığında 5 bin TL ödeyeceğini söyledi.

S.A'nın rüşvet teklifini anlattığı Savcı Gül, suçüstü yapılması için bu teklifin kabul edilmesi ve boş kağıtların bir zarfa konularak hazırlanması talimatını verdi.

Zarfı alan Zeynep Eker, daha önce Büyükçekmece Adliyesi'nde icra müdürü olarak görev yapan ancak Zonguldak'a tayin edilen Ahmet Turan Güleryüz'e götürdü. Eker, anlaştığı 5 bin TL'yi alarak S.A'ya verirken kendisini bekleyen polis tarafından yakalandı. Sıcağı sıcağına yaşanan olayların ardından Güleryüz ve Eker, ?görevini kötüye kullanmak ve rüşvet vermek?ten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ERDAL KILINÇ İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber