Tapu personeline uzman olma imkanı

Tapu ve Kadastro Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama Yönetmeliği 28 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte uzman ve uzman yardımcılığına atama şartları düzenlenirken ayrıca iki geçici maddeye yer verildi. Geçici madde 1'de Tapu ve Kadastro Denetmeni ve Yardımcılarının uzman ve uzman yardımcılığına atanması, Geçici Madde 2'de ise belirli şartları taşıyan Genel Müdürlük personelinin uzmanlık kadrolarına atanma şartıları düzenlenmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2011 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENETMEN VE DENETMEN YARDIMCILARININ GEÇİŞİNE İLİŞKİN GEÇİCİ MADDE

"Denetmen ve denetmen yardımcılarının geçişi

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) 6083 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, Genel Müdürlükte Tapu ve Kadastro Denetmeni ve Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı olarak görev yapmakta olan personel bir ay içinde talep etmeleri halinde, sırasıyla Tapu ve Kadastro Uzmanı ve Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcısı kadrolarına atanırlar. Anılan personelin Tapu ve Kadastro Denetmenliğinde veya Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcılığında geçirmiş oldukları süreler atandıkları kadrolarda geçirilmiş sayılır. Bu fıkrada belirtilen şekilde Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcılığına atanan personel, Tapu ve Kadastro Uzmanlığı kadrosuna atanma şartları bakımından, bu Yönetmelik hükümlerine tabidir. Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcılığından Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcılığı kadrosuna atananlar bu Yönetmeliğin yayımlanmasından itibaren uzmanlık tezi ve yazılı sınavı bir yıl içinde, yabancıl dil şartını iki yıl içinde yerine getirirler. Bu şartları sağlayamayanlar yeterlik sınavında başarılı oluncaya kadar uzman yardımcısı kadrosunda görev yapmaya devam ederler."

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

Denetmen ve denetmen yardımcılarının 28 Haziran 2011 tarihine kadar başvurması gerekmektedir. Tapu ve Kadastro uzman yardımcıslığına atanacak olan denetmen yardımcıları, atamadan sonra bu yönetmelik hükümlerine tabi olacaktır.


GENEL MÜDÜRLÜK PERSONELİNİN UZMANLIK KADROLARINA ATANMASI

"Genel müdürlük personelinin geçişi

GEÇİCİ MADDE 2 ? (1) Bir defaya mahsus olmak üzere, 6083 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla (10/12/2010),

a) Genel Müdürlükte 657 sayılı Kanuna tabi olarak beş yıl süreyle görev yapanlar,

b) Kırk yaşından gün almamış olanlar (10/12/1971 gününden sonra doğanlar),

c) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri; harita, harita kadastro, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi yetiştiren fakülteler ile arşivcilik, kütüphanecilik, bilgi ve belge yönetimi bölümleri ile programında Osmanlı paleografyası derslerine yer verilen tarih ve Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar,

6083 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri hariç diğer şartları taşımaları ve 6083 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde başvurmaları kaydıyla, Genel Müdürlük tarafından açılacak yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu personelin, yeterlik sınavının yazılı sınavı bu Yönetmeliğin yayımlanmasından itibaren bir yıl içinde yapılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara, yazılı sınavın açıklanmasından itibaren, uzmanlık tezi için bir yıl ve yabancı dil şartını sağlamaları için iki yıl süre verilir. Yeterlilik sınavı öncesi unvanını koruyan personelden, uzmanlık tezi ve yabancı dil şartını yerine getirenler tapu ve kadastro uzmanı olarak atanır. Ancak bu şekilde atanacakların sayısı, toplam tapu ve kadastro uzmanı kadroları sayısının yüzde yirmisini geçemez."

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

Yönetmelik düzenlemesi 6083'ün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde başvurulmasını öngördüğünden ve 6083 sayılı Kanun 10/12/2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığından, şartları taşıyan adayların 10 Haziran 2011 tarihine kadar başvurması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber