En yakın takipçisiyle arasını en çok açan sendika!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2011 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Sen, 2011 yılı Mayıs ayı verilerine göre, 32 bin yeni sendikalı üye kazanarak üye sayısını 135 bine çıkardı. Sağlık Sen'in en yakın takipçisi ile arasındaki fark 45 bin oldu.

2009 yılından itibaren yetkili sendika olan Sağlık sen, bu tarihten beri hem Kurum İdari Kurul toplantılarına ve Toplu Görüşmelere yetkili sendika olarak katılıyor. Slogan sendikacılığı yapmadıklarını belirten Sağlık Sen yönetimi, yaptığı açıklamada "Yıllardır slogan sendikacılığı yapanların, çalışanlar için bir dikili taşın bulunmadığı sendikal geçmişleri ile baş başa kaldığı bir dönemde, Sağlık-Sen yepyeni bir başarıya daha imza atmıştır. 2011 yılında Sendikamıza katılan 32 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ile birlikte üye sayımız 135 bini aşmıştır. Sağlık-Sen Türkiye'deki en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak, tamamen Memur-Sen'in mücadelesi sonucu elde edilen toplu sözleşme masasına, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına büyük bir onurla oturacağız." dedi.

Hizmet kolunda, sendikalı olan her iki çalışandan birisinin Sağlık-Sen üyesi olduğunun belirtildiği açıklamada "Geçen seneye göre yüzde 30 büyüyen Sendikamız, bulunduğumuz hizmet kolunda diğer 15 sendikanın tamamından daha fazla üyeye sahip olmuştur. Bu sayede teşkilatımız, 2011 yılı için belirlediği hedefi aşmıştır. En yakın takipçimiz ile aramızdaki fark 45 Bin üyeden fazla olmuştur. Yetki sürecinde kendilerinin dahi inanmadıkları hayali hedefi ilan eden bu kişiler, hedeflerinin "Dile Kolay!" tam 60 Bin üye gerisinde kalmıştır." denildi.

Sendika yönetimi açıklamasında sözleşmeli personele kadro konusuna da değindi. Yapılan açıklamada "Bilindiği gibi Başbakanın, konfederasyonumuz Memur-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulunda verdiği "Sözleşmeli Personele Kadro!" müjdesi 280 Bin sözleşmeli personelde büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Ancak bu tarihi günde, varlığını çözümsüzlük üzerine inşa eden kimi sendikalar ise hüzne boğulmuştur. Öyle ki, sözleşmeli personele kadro verilecek güne kadar geçen her günü internet sitelerinden kendilerine neredeyse bayram ilan etmişlerdir. Anlaşılan, sözleşmeli personele kadro verildiği gün kendileri için yas ilan edecekleridir. Çalışanın mutluluğunun kendileri için hüzün olduğu bir anlayışın samimiyetten ne kadar uzak olduğu da böylece bir kez daha ortaya çıkmaktadır." denildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber