Vekil İmamlara İlişkin Üçüncü Açıklama

Vekil imamlara ilişkin olarak dün yayımlamış olduğumuz yazılara vekil olarak çalışmakta olanlardan tepki almaktayız... Bunu bilyorduk ama memurlar.net olarak doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz... Tepkide bulunan ziyaretçilerimizden çoğu, ne yazıkki yazdıklarımızı okumamakta, sadece başlığa bakarak yorumda bulunmaktadırlar. Bu nedenle gelen eleştirileri topluca cevap istiyoruz...

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Vekil imam olarak çalışanlar sınavla girdiler...

Vekil olarak çalışanlar değil imam hatip ve İlahiyat fakültesi mezunu tüm adaylar KPSS sınavına girmiştir. Ancak, KPSS sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı şeklen bir sınav daha yaparak vekil atamalarını gerçekleştirmiştir....

2- Vekil imamların yeterlik belgesi var...

KPSS sınavına giren bir çok adayın yeterlik belgesi vardır. Yeterlik belgesi sınavdan önce verilmiştir. Bu belgeye sahip olamayanlar zaten imam hatiplik yapamamaktadır.

3- Devletim imama ihtiyacı var...

Devletin doktora, mühendise ihtiyacı olduğu gibi imama da ihtiyacı vardır. Ancak, Devletin asıl kadrolarına atanmak için 1999 yılından bu yana yerleştirilmeye çalışılan bir sistem vardır. Buna göre önce KPSS sınavına girilmekte, sonra açık olan kadrolar ÖSYM tarafından ilan edilmekte ve başvurular alınmaktadır. Sözlü veya başka bir sınav yapılmaksızın herkes puan ve tercih durumuna göre atanmaktadır. Ancak burada yapılan işlemde KPSS'ye giren ancak vekil olarak atanmayanlar dışarıda bırakılmaktadır. Dolaysıyla bir anlamda önce seçilenler vekil imamlığa atanmakta sonra da bu seçilen kişiler kadroya geçirilmektedir.

4- Ne yapılmalıdır?

Devletin asli kadrolarına atama yapılırken istisna oluşturulmamalıdır. Aksi halde bugün vekil imamları, yarın vekil öğretmenleri, başka bir gün vekil mühendisleri kadroya atama talebi ile karşılaşırsınız... Vekil imamları kanunla asli kadrolara geçermeniz halinde böyle bir talep mutlaka oluşacaktır. Ve buna verilecek cevap olmayacaktır. Bu nedenle asli imam hatip kadrolarına atama yaparken sadece vekillerin değil yapılacak olan ikinci sınava KPSS'ye giren herkes dahil edilmelidir. Aslında bu ikinci sınav dahi yanlıştır. Zira Devlet imam hatip kadrosuna atama yapmak istiyorsa, kadroları ÖSYM'ye gönderir ve herkes puan durumuna göre (tabiki sertifikaya sahip olanlar) başvurarur. Puan ve tercih durumuna göre yerleştirme yapılır.

Lütfen yukarıda yazılanları dikkatli bir şekilde okuduktan ve meramımızı anladıktan sonra yorumda bulununuz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber