Erdoğan: Şiddetin diline teslim olmayacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi ile baş edemeyenlerin vatandaşı şiddet yoluyla yanlarına çekmeye çalıştığına dikkat çekti. Muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ?Biz onlar gibi öfkenin, şiddetin diline teslim olmayacağız'' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan partisinin Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlediğin mitinge yaklaşık 1 buçuk saat gecikmeli geldi. Konuşmasına Regaib Kandilini kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, Mersin'deki mitinglerinin 65'nci olduğunu ifade etti. ?Hakkari'den Muğla'ya, Iğdır'dan Kocaeli'ne kadar tüm vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz? diyen Erdoğan, ?Dün Diyarbakır'da muhteşem, coşkulu bir miting gerçekleştirdik. Bugün Isparta'da çok büyük coşkuyla mitingimizi gerçekleştirdik. Doğunun, batının kuzey ve güneyin bir kez daha yeniden AK Parti dediğini, yeniden AK Parti diyeceğini görme fırsatını bulduk. AK Parti bu yola Türkiye partisi olarak çıktı. 75 milyonun tamamını kucaklayarak yola çıktı'' şeklinde konuştu.

Sivas'ın batısına, doğusuna sıkışıp kalan partililerden olmadıklarını vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: ''780 bin kilometre karenin partisiyiz, 74 milyonun partisiyiz. Biz bu yola çıkarken ne dedik? 'bizde bölgesel milliyetçilik yok' dedik. 'Dinsel milliyetçilik yok' dedik. Kardeşlerim; bunu söylerken, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, bütün 74 milyonu 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' diye kucakladık. Hepsine eşit mesafede olduk. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.?

Bölgesel milliyetçilik yapmaya gelmediklerini vurgulayarak sözlerini sürdüren Erdoğan, ?Batı ne alıyorsa, Doğu, Güneydoğu da onu alacak' dedik. '780 bin kilometre kareyi modern bir Türkiye olarak ayağa kaldırmamız gerekir' dedik. Türkiye'nin Avrupa'dan neyi eksik. Bu dönem ustalık dönemi derken boşuna söylemiyoruz. Attığımız adımlar ortada, atacağımız adımlar da ortada'' diye konuştu.

Fikirleri, düşünceleri olmayanların şiddete başvurduklarını anlatan Erdoğan, ?Projeleri hedefleri olmayanların ellerine taş alıyor. Eserleri olmayanlar molotoflarla varlıklarını göstermeye çalışıyor. Türkiye'ye ufuk çizemeyenler, öfkenin nefretin diliyle ayakta kalmaya çalışıyor. AK Parti ile demokrasi ile sandıkta baş edemeyeceklerini anlayanlar, vatandaşları şiddet yoluyla yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Biz onlar gibi öfkenin, şiddetin diline teslim olmayacağız? şeklinde konuştu.

Hopa'da yaşanan olaylara değinen Erdoğan şunları kaydetti: ?Hopa'da CHP'nin büyük pankartı, yanında diğer pankartlar. Üzerinde ne yazıyor, tek yol sokak, tek yol devrim, altında ise Halk evleri, yanında devasa CHP'nin pankartı. Niye sesini çıkarmadın bay Kemal? Demek halinden memnun o da ondan destek alıyor. Fakat benim vatandaşım 12 Haziran'da sandıkta bunun hesabını soracak.?

Son günlerde partilerine yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini anlatan Erdoğan, ?Adana'da MHP tarafından AK Parti hedef yapılıyor. AK Parti'ye yükleniyorlar. Seçim bürolarımız molotoflarla yakılıp yıkılıyor. Biz aynı şekilde cevap vermiyoruz. Neden? Çünkü bu işin hesabı sandıkta sorulur, demokrasi mücadelesi işte burada. Ben onlara Diyarbakır'da söyledim. Kendinize güvenmiyor musunuz? Molotof kokteyliyle ne işin var gel meydanlarda konuş. Bunların işi gücü ayrımcılık, bölücülük. İşte biz bir olacağız, beraber olacağız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber