Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'a karşı korudu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri Bahçeli, "Başbakan, Alevi genel başkandan rahatsız" diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na arka çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmesini kast ederek, "Erdoğan, Alevi bir kardeşimizin genel başkan olmasından rahatsızlık duyuyor" dedi. Bahçeli, "Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın zapturapt altına alınması lazım" diye konuştu. Bahçeli, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda şu mesajları verdi:

AKP'nin üçüncü dönem iktidarı Türkiye'yi büyük felakete ve iç kargaşaya götürür. Ülke çok nazik, ülke bir yol ayrımında. Ülkede kardeş kavgasının işaretleri görülüyor.

Etnik temelde, bölücülük kışkırtılıyor. İnanç temelinde ayrımcılık yapılıyor. İşte görüyorsunuz Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. Nasıl olur diye Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlık duyuyor. Değerli vatandaşlarım. Siz Sünni ve Alevi vatandaşlarımız arasına da bir kargaşa sokarsanız, bu ülkede yaşanmaz. Bahçeli, Erzurum'da da İstasyon meydanında yaklaşık 20 bin kişiye seslendi. Bahçeli şunları söyledi:

Başbakan'ın bir eli yağda, bir eli balda. 8.5-9 yıllık iktidarları döneminde Osmanlı'nın son dönemine benzeyen bir Lale devri yaşatıldı. Buna karşın işsizlik ve yoksulluk, beraberinde göçü getirdi. Bu gidişata dur demek lazım. Rüşvetten, ihalelerden hesap sorulmalı.

Başbakan'ın bugünkü telaşı, öfkesi iktidar olamadığı takdirde ya ülkeden gidecek ya da Yüce Divan'a sevk edilecek korkusundandır.

Milliyetçi Hareket Partisi, 9 yıllık tahribatı onaracak ve Türkiye'yi toparlayacak bir hükümet kurmaya azimli ve kararlıdır. Hükümetimiz istihdam ve insan odaklı olacaktır.

Kemal ARDUÇ/ Sinan AYDIN / SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber