Çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor/ Video

Haber Giriş : 03 Haziran 2011 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medya sponsorluğunu TRT'nin üstlendiği Eğitim Teknoloji Günleri'nde, Türk girişimcilerinin yeni tasarım ve uygulamaları eğitimcilerle buluşuyor.

"Çocuklar geleceğimiz, gelecek ise eğitimde..." Bu iki sloganı buluşturan son teknoloji ürünü eğitim araçları, İstanbul'da açılan Eğitim Teknolojisi Fuarında sergileniyor.

Bir zamanların abaküsü ve kara tahtasının yerini son teknoloji ürünü akıllı tahtalar ve rengarenk sıralar alıyor.

Böylece çocuklar, okullarda hem eğleniyor hem de öğreniyor.

TRT, Medya Sponsoru...

Medya sponsorluğunu TRT'nin üstlendiği üçüncüsü düzenlenen Eğitim Teknoloji Günleri'nde, Türk girişimcilerinin yeni tasarım ve uygulamaları eğitimcilerle buluşuyor.

Sektördeki birçok firmanın en son ürünleri ile katıldığı organizasyonda, Çevreci Hybrid Projeksiyondan, sağlığa zararsız kırtasiye ürünlerine, Tablet PC'den en son Akıllı Tahta sistemleri gelinen noktayı gözler önüne seriyor.

EKET Fuar Koordinatöre Uğur Tok, "Bu fuarda akıllı tahta dediğimiz sistem çok gündemde. Bunun haricinde tablet PC'ler var, yeni laboratuvar sistemleri var, çocuklara yönelik yazılım sistemleri var. Bunlar çok önde... Tahmin ediyorum gelenlerin dikkat edeceği pek çok ürün var" dedi.

TRT'nin Çocuk ve Okul kanalları da fuarın en çok ilgi toplayan standları arasında...

"TRT Çocuk" Koordinatöre Can Sosyal, "Biz şöyle birşey düşünüyoruz bir yayın kuruluşuyuz. Yayın kuruluşu yan ürün veya başka ürünleri TV'ye nasıl aktarabiliriz ya da TV'deki bir ürünü nasıl materyal haline getirebiliriz, şeklinde bir zihin yoklaması yapmak. Firmaların bu yönde düşünmelerini sağlamak ve sektöre bu anlamda bir katkı sağlamak..." diye konuştu.

Konu Başlıkları Renkli...

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek seminerlerin konu başlıkları ise son derece renkli...Eğitim alanında çığır açan teknolojik tasarımlar, zor velilerle baş etme yöntemleri, interaktif eğitim sistemleri gibi yakından takip edilen konular mercek altına alınacak.

Eğitim teknolojileri Fuarı, 5 Haziran'a kadar Harbiye Askeri Müzesi'nde gezilebilir.

TRT Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber