Bir sehven hata da Misyon Koruma Sınavı'nda...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Haziran 2011 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir sehven de polise

Büyükelçiliklerde görevlendirilecek polisler için geçen yıl yapılan sınavdaki 100 sorudan 6'sı hatalı çıktı. Sınavı kazanamayan adaylar durumu mahkemeye taşıdı. Yargı, puanların hesaplanıp listelerin yenilenmesini istedi. Ancak ikinci listede de bir değişiklik olmadı. Bakanlık hatasını kabul etti ve yeni liste yolladı

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

YGS'de yaşanan 'sehven şifre' olayının ardından Emniyet'in geçen yılki Misyon Koruma Sınavı'nda da 'sehven hata' yapıldığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, yurtdışındaki büyükelçilik ve konsolosluklarda görevlendirilecek koruma polisleri için sınav açtı. Binlerce polisin başvurduğu sınav, 11 Nisan 2010'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı.

KABUL ETMEDİLER

Sınavın ardından bazı adaylar, 100 sorudan bazılarının hatalı olduğu gerekçesiyle Emniyet ve MEB'e başvurdu. Ancak Emniyet ve MEB, soruların hatalı olduğunu başta kabul etmedi. Sınav sonuçlarını kapalı devre bilgisayar ağı PONET üzerinden yayınlayan Emniyet, 660 polisi 'kazanmış' ilan etti.

Emniyet, yazılıyı kazanan 660 polisi, atış, spor ve sözlü sınava aldı. Geçenler, koruma polisi olarak yurtdışında görevlendirildi. Kaybeden adaylar hatalı sorular nedeniyle puanlamanın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, sınavda 6 sorunun hatalı olduğunu saptadı. Tüm adayların puanlarının 94 soru üzerinden hesaplanarak yeni sıralama yapılmasına hükmetti. Emniyet, 8 Mart 2011'de MEB'e bir yazı yazarak puanların yeniden hesaplanmasını istedi. MEB, mahkemenin isteği doğrultusunda Emniyet'e 28 Mart 2011'de yeni liste gönderdi. Emniyet, bu listeyi de POLNET üzerinden yayınladı.

YENİDEN HESAPLANDI

Ancak adaylar, iki liste arasında hiçbir fark olmadığını fark etti ve Emniyet'i bir kez daha dilekçe bombardımanına tuttu. Emniyet bu durumu da MEB'e iletti.

MEB de 12 Mayıs 2011'de Emniyet'e yolladığı yazıda, ikinci liste hazırlanırken de 'sehven hata' yapıldığını kabul etti ve Emniyet'e yenilenmiş üçüncü bir liste gönderdi.

Kaybedenler kazandı

'Sehven hata' düzeltilince, daha önce yazılı sınavı kazandığı ilan edilen 61 polis sınavı kaybetti; sınavı kaybettiği açıklanan 61 polis de sınavı kazandı. Emniyet, yazılı sınavı 1 yıllık hukuk mücadelesi sonunda kazanan 61 adayı önümüzdeki günlerde atış, spor ve sözlü sınava alacağını duyurdu.

Yazılı sınavı kaybettiği halde ilk başarı listesinde kazanmış gibi görünen 61 adaydan kaç tanesinin atış, spor ve sözlü sınavı geçip koruma polisi olarak yurtdışına gönderildiği ve gönderilen varsa geri çağırılıp çağırılmayacağı şimdilik bilinmiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber