Erdoğan, öğretmen atamaları ve sözleşmelilerin kadroya geçişi hakkında konuştu/ Video

Başbakan Erdoğan, iki önemli konuda konuştu. Erdoğan, sözleşmeliye kadro düzenlemesinin yerel yönetimleri kapsamadığını net olarak belirtti. Öğretmen atamaları konusunda ise, konuya tam hakim olmadığı için zor anlaşılacak cümleler kurdu. Ancak Bakan Çubukçu'nun Kasım 2010'da Meclis'te yaptığı açıklamanın aksine 2011 yılı için 40 bin kadrolu öğretmen atamasının planlandığına vurgu yaptı. Ayrıca; 30 bin kadrolu atamasında kadroya geçen sözleşmeli personelin yerinde kalabileceğini ve bu nedenle boş kalan kadroların, Ağustos ayı atamasıyla birlikte, toplamda 24 bin 270 kadro olarak açıklanabileceği anlamına gelen cümleler kurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2011 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan katıldığı bir TV proğramında Mahalli İdarelerdeki sözleşmeli personelin kadro konusu ve öğretmen alımlarıyla ilgili konuştu.

Tartışma konusu olan Mahalli İdarelerdeki sözleşmeli personele kadro var mı sorusuna Erdoğan şöyle cevap verdi; ?Yerel yönetimler yok, yerel yönetimlerden talep yok, niye talep yok çünkü bunlarda ücretlerinde özlük haklarında herhangi bir düşüş falan söz konusu değil, çok cüzi bazılarında oluyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber