Millî eğitim müdürleri, öğretmenlerle aynı maaşa razı!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda çıkarılan yasalarda kamuda çalışan öğretmen ve okul müdürlerinin hakları genişletilirken şube ve ilçe milli eğitim müdürleri ile eğitim müfettişleri unutuldu.Hal böyle olunca yöneticilerin maaşı, öğretmenlerin aylığının altında kaldı. Ücret dengesizliği sebebiyle mağdur olan 'milli eğitim müdürleri' problemlerinin çözümü için dernek kurdu. Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği çatısı altında toplanan müdürler, maaşlarının hiç olmazsa öğretmenlerle aynı seviyeye çıkarılmasını talep ediyor. Derneğinin Başkan Yardımcısı Rafet Fener, ücret ve özlük dengesizliği problemlerini anlatmak için yola çıktıklarını belirtiyor.

20 milyonu aşkın öğrenciye 650 bin öğretmenle hizmet verilirken, 3 bin 600 il, ilçe ve şube müdürü bulunuyor. Daha önce maiyetinde çalışan öğretmen ve okul müdürlerininden daha yüksek maaş alan eğitim yöneticileri, 2004'ten sonra çıkan yasalar sebebiyle öğretmenlerden daha düşük maaş almaya başladı. 2002'de eşi çalışmayan 2 çocuklu 1/4 derece bir öğretmen 470 TL maaş alırken aynı yıl şube müdürü 518 lira, ilçe milli eğitim müdürü ise 544 TL alıyordu.

2010 Temmuz ayında ise uzman öğretmen 2.450, meslek lisesi müdürü 3.010, halk eğitim müdürü 2.790, uzman teknik öğretmen 2.906 alırken, şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürleri 2.460 lira maaş aldı. Öğretmen maaşı, ek ders ücretleri ve denge tazminatı da dahil edildiğinde şube ve ilçe milli eğitim müdürlerininkini geçiyor. Bu durumun sebebi öğretmen ve okul müdürlerine 'uzman' ve 'başöğretmenlik' hakkı verilirken, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin kapsam dışında tutulması.

'MÜFETTİŞ OLDUĞUMA PİŞMANIM'

Eğitim yöneticileriyle aynı statüde olan 3.200 eğitim müfettişi de maaş dengesizliğinden şikâyetçi. Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, öğretmenken aldığı maaştan daha az bir ücret almanın üzüntüsünü yaşıyor. "Öğretmenken büyük bir hevesle müfettişlik sınavlarına girdik. Yıllarca eğitim gördük. Çalıştık çabaladık. Şimdi aldığımız maaş öğretmenlerin çok altında. Öğretmenliği bırakıp müfettiş olduğuma pişman oldum." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber