Memur Sen Başkanı: Belediye personeli unutuldu ama onlar da kadro alacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapsam dışı kalan TRT, belediye ve il özel idarelerindeki 18 bin 225 sözleşmeli personel için "iş kazası" dendi .

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, "Konu ya bürokratların dikkatinden kaçtı ya da birilerinin işgüzarlığı oldu" dedi.

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 206 bin personele kadro müjdesi veren düzenlemede "iş kazası" yaşandığı ifade edildi. Sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda hükümetle ortak çalışma yürüten Memur-Sen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın olur verdiği sözleşmeliler listesinde TRT, belediye ve il özel idarelerde çalışan toplam 18 bin 225 sözleşmelinin "iş kazası" sonucu unutulmuş olabileceğini, bu kişilerin de kadro hakkına kavuşacağını söyledi.

925'i TRT ÇALIŞANI

Sözleşmelilere kadro verilmesini sağlayan çalışmaların perde arkasını anlatan Başkan Gündoğdu, "Sözleşmelilerin sorununu çözmek için çalıştaylar düzenledik. Hangi sözleşmeliler kadro istiyor tek tek belirledik. Sonuçta bir rapor hazırlayıp Başbakanımıza sunduk. Durumu yüz yüze görüştük. O raporda da görüşmede de 925 TRT çalışanı ile 17 bin 300 belediye ve il özel idaresindeki sözleşmeli personel listede vardı ve diğerleri gibi onlar da olur aldı. Kadro verilen 206 bin sözleşmeliyle dışarıda kalan 18 bin 225 sözleşmeli arasında hiçbir fark yok. Bu durum olsa olsa iş kazasıdır. Ya bürokratların dikkatinden kaçtı. Ya da birilerinin işgüzarlığı oldu" dedi.

Gündoğdu, KHK çıkar çıkmaz ilgili bakan ve bürokratlarla görüştüklerini, sorunun düzeltilmesi için ek rapor hazırlayıp ileteceklerini söyledi. Gündoğdu, sorunun yeni bir KHK ile mi yoksa yönetmelikle mi düzeltileceği konusunun tartışıldığını belirtti.

110 bin kişi için daha çalışma

Başbakanlık kayıtlarına göre kamuda toplam 262 bin 555 sözleşmeli personel bulunuyor. Bunlardan 206 bini için KHK çıkmıştı. Başbakan Erdoğan'ın bir TV programında 110 bin sözleşmelinin daha kapsama alınacağını açıklamasının ardından Başbakanlık kaynakları bu sayıdaki belediye ve KİT çalışanları için de kadro çalışması başlattıkları bilgisini verdiler. Başkan Gündoğdu, önceki çalışmalar sırasında KİT'lerdeki sözleşmeli personelden kendilerine kadro talebi gelmediğini söyledi.

Konuyu tartışıyoruz

Ahmet Gündoğdu, KHK çıkar çıkmaz ilgili bakan ve bürokratlarla görüştüklerini, sorunun düzeltilmesi için ek rapor hazırlayıp ileteceklerini söyledi. Gündoğdu, sorunun yeni bir KHK ile mi yoksa yönetmelikle mi düzeltileceği konusunun tartışıldığını belirtti.

HABER: Erdoğan SÜZER/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber