Mezun olan polisler gözyaşlarını tutamadı/ Video

Haber Giriş : 07 Haziran 2011 19:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 9. dönem mezunlarını verdi. Tören sonrası aileleriyle kucaklaşan bazı mezunlar gözyaşlarını tutamadı.

Gaziantep'te okullarını başarıyla bitiren 219 öğrenci yemin edip diploma alarak emniyet teşkilatına katılmanın gururunu yaşadı. Gaziantep PMYO'dan bu yıl mezun olan polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

PMYO bahçesinde düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Başsavcı Esat Semerci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, PMYO Okul Müdürü Osman Metli, siyasi parti milletvekilleri, milletvekili adayları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Öğrencilerin yerlerini almasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan PMYO Okul Müdürü Osman Metli, "Yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, insan haklarına saygılı, genç polis memurları olarak, şanlı teşkilatımıza katılıyorsunuz. Kanun tanımaz kişiler karşısında dik durun, güçlü olun. Ancak karşınızdakileri düşman olarak tanımlayıp ötekileştirmeyin. Herkese aynı duyarlılık ve adaletle davranın." dedi.

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan dönem birincisi öğrenci ise, "Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumada ve onunun düşmanlarına karşı vereceğimiz mücadelede buradan aldığımız eğitim yolumuzu aydınlatacak." diye konuştu.

Genç polisleri kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Süleyman Kamçı da, "Polisimizin; vatandaşlarımızın huzuru için gece gündüz demeden çalışması, gerektiğinde canlarını feda etmeleri takdire şayandır. Yaptığı fedakarca çalışmalardan dolayı milletimizin takdirini toplayan emniyet teşkilatımızın bundan sonra da saygınlığını ve başarısını arttırarak devam ettirebilmesi sizin mesleğinize olan inancınız ve saygınızla mümkün olacak." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra zeybek gösterisi yapıldı. Yaş kütüğüne dönem birincisi öğrenci plaket çaktı. Törende daha sonra 9. dönemde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından diploma ve hediye verildi.

Polis adayları görevlerine başlamak için yemin etti. Tören Polis marşı ve havaya kep atmayla son buldu. Kep attıktan sonra aileleriyle kucaklaşan bazı genç polisler gözyaşlarını tutamadılar.


SAMSUN 19 MAYIS PMYO 500 POLİS DAHA MEZUN ETTİ

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 9. dönemde 80 kadın, 420 erkek olmak üzere 500 genç polis mezun etti.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen 9. dönem mezuniyet törenine Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 19 Mayıs PMYO Müdürü Mustafa Demirok, kurum müdürleri ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.

Emniyet Teşkilatı'nın her geçen gün kendisini geliştirdiğini belirten 19 Mayıs PMYO Müdürü Mustafa Demirok, "Emniyet Teşkilatı dün olduğu gibi bugün de bilim ve teknolojideki hızlı değişime paralel olarak ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlanması görevini çağın gereklerine en uygun şekilde kendisini sürekli yenileyerek yerine getirmeye çalışmaktadır" dedi.

Polis sayısında hedefin Avrupa standartlarını yakalamak olduğunu söyleyen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, "Bugün Polis Teşkilatı 234 bin personeliyle ülkenin kendi sorumluluk bölgesinde asayiş ve güvenlik hizmetini vermekte. Buna göre Türkiye genelinde ortalama 298 vatandaşımıza 1 polis düşmektedir. Bu sayı geçmişte çok daha fazlaydı. Buradaki hedef Avrupa standartlarını yakalamaktır. Bir başka ifade ile 230-250 vatandaşımıza 1 polisin düşmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Emniyet Teşkilatı'nın kendisini sürekli yenileyen kurumların başında geldiğini ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, "Halkın huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyeti, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesinin sağlanmasında Emniyet Teşkilatı önemli bir görev üstleniyor. Değişen ve gelişen şartlara göre Emniyet Teşkilatı, sürekli bir değiş içerisinde ve kendisini yenileyen bir kurumumuz. Suç ve suç türleri zaman içerisinde farklılaşıyor, değişiyor. Bunlarla mücadele etmek için kurumlarda mutlaka kendisini

geliştirmeli, değiştirmeli. Emniyet Teşkilatı bu anlamda kendisini yenileyen, geliştiren kurumlarımızın başında geliyor" şeklinde konuştu.

Törende, okulu ilk 10 içerisinde bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, resmi geçit töreninden sonra mezuniyetlerini şapkalarını havaya atarak kutlayan genç polisler, arkadaşları ve aileleri ile sevinçlerini paylaştılar.


Kemal Serhadlı PMYO 242 mezun verdi

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 9'uncu dönem mezunlarını verdi. Okulda mezun olan 242 öğrenci için 'yemin ve diploma' töreni düzenlendi. Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, programda yaptığı konuşmada çağın gereklerine uygun şekilde polis teşkilatının devamlı kendisini yenilediğini söyledi.

Deniz, "Aksi takdirde biz bu coğrafyada iddialı olamayız. İddialı olamadığımız zaman da güç durumlara düşeriz. Tarihsel bütünlük içinde geriye doğru baktığımızda bu acı bir gerçektir." dedi. PMYO Müdürü Mahmut Çakır, günümüzde dünyada en fazla tartışılan konuların başında 'değişim kavramının geldiğini söyledi. Kurumların değişim koşullarını algılayabilmeleri ve rekabet edebilmeleri için zamanı iyi ve yerinde değerlendirmeleri gerektiğine işaret eden Çakır, "Dünyadaki değişimi görebilen kurumlar bu süreçte rekabet üstünlüğü sağlayarak uluslararası alanda saygın bir konuma gelebilir." diye konuştu.

Günümüzde bireysel suçların yerini ideolojik (terör) ya da çıkar amaçlı (mafya) örgütü suçlarının aldığını vurgulayan Çakır, terörle mücadelede sebep-sonuç analizi yapılmadığı takdirde sağlıklı bir sonuca ulaşılamayacağını ifade etti. Polisin sadece insanların güvenliğini sağlamakla yetinmeyeceğini dile getiren Çakır, "Polis, toplumun hayat kalitesini ve demokratik standardını yükseltmede de büyük pay sahibi olacaktır. Anayasada teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin kullanabilmesi için huzurlu bir ortamın sağlanması toplumun öncelikli ihtiyaçlarındandır. Özgürlüklerin, huzurun ve refahın teminatı polisin görevini nitelikli, hakkaniyet ölçüleri içinde yapması ülkenin uluslararasında saygın bir konuma gelmesinde büyük katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Samet Bilek ise Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda yetiştirildiklerini bildirdi. Bilek, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren mezunlara diploma ve ödüllerinin verildiği merasim folklor gösterisi, yemin töreni ve tören geçişiyle tamamlandı. Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Özer Güneş, AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek'in de katıldığı törende havaya keplerini fırlatan mezunlar, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.


Siirt PMYO'da 5. dönem mezuniyet sevinci

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 5. dönem mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Siirt PMYO'daki mezuniyet töreninde Vali Musa Çolak, 3.Komando Tuğay komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Başsavcı vekili Alev Ersan Albuz, Adalet Komisyonu Başkanı Şafak Yıldırım, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Baro Başkanı Av. Cemal Acar ve diğer kurum müdürleri ve davetler katıldı.

Okulun 5. dönem birincisi Aziz Akdemir yaptığı konuşmada, yasalar çerçevesinde halkın hizmetini yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

PMYO Müdürü Cumali Aslancan ise bütün imkanları sağlayarak en iyi şekilde öğrencileri yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Son iki yılda polis teşkilatına 10 bin civarında polisin yetiştirildiğini ifade eden Aslancan, 145 mezunun bütün hizmet şartlarına haiz ve vasıfları taşıdıklarını söyledi. İnsan haklarına saygılı, vazifesine sadık polis yetiştirdiklerini anlatan Aslancan, birer örnek olarak gittikleri yerde temsil edeceklerine inandığını belirtti.

Siirt valisi Musa Çolak da şunları söyledi: "Bugün, polislik mesleğine ilk adımını atacak gençlerimizin mezuniyet ve yemin töreni için bir araya geldik. Devletin var oluşu ile birlikte, asayiş ve toplum huzurunu koruma ve onu devam ettirme mecburiyeti vazgeçilmez olmuştur. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesinin temini, günümüz devlet anlayışının da ana gayelerinden biridir. Her devlet kendi varlığını devam ettirecek kanunlara ve bu kanunları koruyacak bir kuvvete ihtiyaç duymuştur. İşte bugün eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençlerimizin saflarına katıldığı Emniyet Teşkilatı da bu ihtiyaca binaen vücut bulmuştur.?

Çolak, polisliğin insan odaklı bir meslek olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları dile getirdi: "Polisliğin uygulayıcısı da muhatabı da insandır. Dolayısıyla insan haklarının önemsendiği ve hak arama bilincinin yaygınlaştığı toplumumuzda, polislerimizden artık sıfır hata ile görev yapma beklentisi hâkim olmuştur. Emniyet demek; inanmak, güvenmek, itimat etmek demektir. Dolayısıyla polis, devletin vitrinidir. Sokaktaki vatandaş polisin şahsında devleti görür, bu nedenle, devletin güler yüzlü ve sevecenliğini göstermek görevi, önce polise aittir. Sizlere burada büyük görev düşmektedir.?

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve yakın dövüş sanatı gösterisi büyük alkış aldı.


Erzincan PMYO'da mezuniyet sevinci

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) öğrenim gören 158 polis adayı törenle mezun oldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, asayiş ve düzenin sağlanamadığı bir ülke ve toplumda hiçbir alanda gelişme ve ilerleme olmayacağını belirterek, bu bilinçle Türk polisinin modern teknolojinin sunduğu bütün imkânlardan istifade etmeye çalıştığını söyledi. Konuşmasında mezun polis adaylarına seslenen Yılmaz, ?Bugün okulumuzda çağdaş eğitim anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlâklı, sinesi vatan sevgisiyle dop dolu, pırıl pırıl 158 genç polisimizi Emniyet Teşkilatımıza uğurlamanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.? dedi.

Eğitim ve öğretimin toplumların kalkınmasındaki rolünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Yılmaz, ?Günümüzde devletimizin, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında çok büyük emeği olan Emniyet Teşkilatımıza kazandıracağımız polislerimizin mesleki eğitimleri de o denli önem arz etmektedir. Günümüz polisinin çağ yakalaması, ancak bilimin ışığında daima kendisini yenilemesiyle mümkün olacaktır. Devlet ve milletimizin her türlü düşmanlarına karşı göğsünü siper ederek, ay yıldızlığı bayrağımızı eşsiz vatanımızın her yerinde dalgalandıracaklarına, halkımızın huzur ve güvenliği ile birlikte, beraberliğimizi bozmak isteyen hainlerin korkulu rüyaları olarak, onlara asla fırsat vermeyeceklerine, polislik mesleğinin zor ama fedakarlık isteyen kutsal bir iş olduğuna inanarak, suç ve suçlularla mücadele edeceklerine inancım tamdır.? diye konuştu.


Diyarbakır PMYO'da mezuniyet heyecanı

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO)nda 457 öğrenci mezun oldu.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törene Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, polis ve yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Öz, Türk polisinin modern teknolojinin sunduğu bütün imkânlardan istifade etmeye çalıştığını söyledi. Yaptığı konuşmada mezun olan polislere seslenen Öz, "Okulumuzda çağdaş eğitim anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş polisler yetişti. 2 yıl boyunca burada eğitim gören polislerimizin bütün hayatları boyunca yeniliklere açık olması gerekiyor." diye konuştu.

Komiser yardımcılığı için 252 polisin de kurs gördüğünü anlatan Öz, günümüzde polisin çağı yakalamasının ancak bilimin ışığında kendini yenilemesiyle mümkün olacağını kaydetti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise Türk polisinin her zamana düşmana karşı güvenilir koruyuculardan olduğunu kaydetti.

POLİS YARALI HALDE BİLE KURŞUN ATMADI

Geçtiğimiz günlerde bir polis aracına PKK yandaşlarının saldırısını hatırlatan Vali Toprak, yaralı halde bile polisin insanlığı düşündüğünü ve silah kullanmamaya özen gösterdiğini vurguladı. Her gün onlarca saldırıya maruz kalan polisin herkese insancıl davrandığını kaydeden Vali Toprak, ?Gösterici polis karakoluna ses bombası atmak istedi. Ancak bomba göstericinin elinde patladı ve parmağını kesti. Buna rağmen polis görevini yerine getirerek göstericiyi hastaneye götürdü." dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Yahya Sönmez yaş kütüğüne çivi çaktı. Okulda ilk 10 dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. 457 öğrenciye protokol tarafından diplomaları dağıtıldı. Daha sonra genç polis adaylarının polislik yemini etmesinin ardından mezun olan öğrenciler kep attı.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber