Kadın kaymakam, belediye başkanının mağaradaki makam odasını mühürletti

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Hasankeyf İlçe Belediye Başkanı A. Vahap Kusen'in makam odasını taşıdığı Dicle Nehri manzaralı mağara, İlçe Kaymakamı Hüriye Küpeli'nin emriyle mühürlendi.

Batman'ın Hasankefy İlçesi'nde bulunan Hasankeyf Kalesi'ndeki Küçük Saray'ın hemen bitişiğinde 300 metrekare alana sahip 6 odalı mağarayı aslına uygun olarak düzenleten Başkan A. Vahap Kusen, geçen hafta başkanlık makamını mağaraya taşımıştı. Hasankeyf'e gelen yerli ve yabancı üst düzey konukların mağarada ağırlanarak ilçenin tanıtılması amacıyla mağaraya, İlçe Kaymakamlığı'nın talimatı ile mühür vuruldu.

İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli, Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu gereğince Belediye başkanının mağarayı makam odası olarak kullanamayacağını belirterek, bunun yasalara aykırı olduğunu ve Belediye başkanının mağarayı terk etmesini istedi. İlginç gelişme karşısında Belediye Başkanı Hasan Kusen ise, mağara kapısına mühür vurulmasıyla ilgili şimdilik bir açıklamada bulunmayacağını söyledi.

İlçedeki iki yöneticinin bu tavrı üzerine Vali Haluk İmga, bu sorunu çözümlemek üzere en kısa zamanda Hasankeyf'e giderek Kaymakam ve Belediye başkanıyla görüşeceğini bildirdi. Vali İmga, "Yetkililerle görüşüp doğruyu bulacağız. İki idareci arasındaki anlaşmazlığın giderilerek sorunu tatlıya bağlamak amacıyla girişimlerde bulunacağım. Sanıyorum bu konu büyütülecek bir mesele değildir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber