Kılıçdaroğlu öğretmenlere, bir yıl içinde göreve başlatma sözü verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda, atamayan öğretmenleri bir yıl içinde göreve başlatacakları sözü verdi. Taşeronlaşmaya son verecekleri vaadinde de bulunan Kılıçdaroğlu, ülkeye demokrasi ve özgürlük getirerek ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katıldı. Saati 14.00 olarak açıklanan miting için 15.30'da meydana geldi. Havanın sıcak olması katılımcıları olumsuz etkiledi, çok sayıda vatandaş baygınlık geçirdi. Miting platformundan, "Cüzdanlarınıza sahip çıkın" anonsu da yapıldı. Manisa'da adayları önseçimle belirleyerek devrim yaptıklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ?Sıralamayı siz yaptınız, şimdi onlar sizden oy istiyor. 12 Haziran'da umutla sandığa gideceğiz. Sizinle beraber halkın iktidarına yürüyoruz. Halkın tercihine inanıyoruz.? dedi. Ülkede esnafın, sanayicinin, çiftçinin ve memurun hayatından memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, iktidarlarında mazotu 1,5 liraya düşürecekleri sözünü Manisa'da da tekrarladı. Çiftçinin alınterinin karşılığını alamadığını iddia etti: "O zaman Kemal Kılıçdaroğlu devreye girecek, Mazot 1,5 lira olacak." Kılıçdaroğlu, başbakan olması durumunda vaatlerini ilk dört ayda yerine getireceğini de söyledi.

CHP Lideri, miting alanındaki pankartları okuma âdetine Manisa'da da devam etti. Kasımpaşa ile ilgili bir pankarta, ?Kasımpaşa'da iyi insanlar var.? dedi. AK Parti'yi eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, ?Sakın inanmayın. Kemal kardeşiniz ne diyorsa ona inanın. Diyorlar ki 'CHP iktidara gelirse faizler yükselir, borcunuzu ödeyemezsiniz, istikrar bozulur.' Siz buna inanıyor musunuz?? sözüne meydanın bir tarafından az sesle karşılık gelince, "Bu taraf inanıyor galiba." diye konuştu.

Emeklilerin durumunun da iyi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, bunu milletin söylediğini, bu konuda millete inandıklarını belirtti. Emeklilerin millî gelir artışından pay alması gerektiğini söyleyen tek genel başkanın kendisi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ?Onlar bana, parayı nereden bulacağımı soruyor. İnsana saygı duymamız lazım. Size sözüm var, bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bizim ülkemizin parası var, imkanları var. Bu ülkede açlık, yoksulluk varsa biz çözeriz.?

Taşeronlaşmaya son vereceklerini de ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, ?Onların kadrolu, toplu sözleşme ve sendikalı olma hakkı var. Bunu biz sağlayacağız.? dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya çağırarak, ?Bakanlarını al gel dedim. 'Geleceğim' dedi, gelmedi. Niye gelmedi? Gelebilir mi? Karşıma çıkabilir mi?? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber