Arınç: Kılıçdaroğlu tanınmamak için soyadını değiştirdi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 01:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karabulut olan soyadını tanınmamak için Kılıçdaroğlu olarak değiştirdiğini iddia ederek, "Başbakan Erdoğan'ın karşısına çıkacak insan en az onun kadar Türkiye'de çetelere, mafyalara meydan okuyan, demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan, darbecilerle, cuntacılarla ölümüne mücadele eden bir insan olması lazım" dedi.

Devlet Bakanı Bülent Arınç, bir saat arayla iki aynı nokta mitingine katıldı. İlk olarak merkez Nilüfer ilçesindeki Üçevler Mahallesi'nde düzenlenen mitingde halka seslenen Devlet Bakanı Arınç, Kılıçdaroğlu'yla ilgili olarak şunları söyledi:

"Genel Başkan olması kolay oldu da, Başbakan olması o kadar kolay değil. Çünkü biliyorsunuz, kongre yapılacak, Baykal'ın başına bir iş getirdiler. Baykal'ın evinin karşısına özel ağlayıcılar tuttular. 'Biz seni çok seviyoruz. Ne olur gel genel başkanımız ol' diye. 3 gün ağladılar. 3 gün boyunca bu Bay Kemal ve arkadaşları da gitti geldiler. Gazeteciler sordular, 'Sen genel başkan adayı olacak mısın?' diye. 'Haşa, tövbe valla, öyle bir düşüncem yok' dedi. Çünkü o zaman cesareti yoktu. Girse de kazanamayacağını biliyordu. Ama bir yerlerden bir tezgahlar, parti içi çekişmeler, birileriyle iş birliği, seçime 3 gün kala, 'Ben adayım' dedi. Parti içinde kasetle götürdüler. Onun rüzgarıyla da birisini getirdiler. Hiçbir birikimi yok. Hiçbir bilgisi yok. Geçmişte hiçbir tecrübesi, devlet adamı sıfatı yok. Sadece 1992'den 1998'e kadar, SSK'de genel müdür olmuş SHP döneminde, SHP'yi yerin dibine batırmış. Borcun içine sokmuş, Tunceli'den ne kadar akrabası varsa, hepsini işe aldırmış, sonunda da Karabulut olan soyadını beni tanımasınlar diye Kılıçdaroğlu'na çevirmiş bir insan. Bundan mı başbakan olacak. Biz bazı şeyleri utanıyoruz konuşmaya ve söylemeye. Ama bize beyinsiz demeye kimsenin haddi değil. Bu milletin verdiği oy onun helal oylarıdır. Kime isterse verir. Biz sadece tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber