Erdoğan'ın liste dışında bıraktığı 167 milletvekili için, Bakan yardımcılığı umudu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın emeklilik hakkını elde edemeyen genç vekilleri tercih edeceği ileri sürülüyor. Yeni kabinede 20 bakan yardımcısının olacağının açıklanması liste dışında kalan AK Partilimilletvekillerini heyecanlandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde 167milletvekilini aday yapmayarak liste dışında bırakmıştı. Erdoğan tarafından açıklanan bakan yardımcısının detayları Resmi Gazete'de yayınlanan kanun hükmündeki kararnamede yer aldı. Buna göre 20 bakana 20 bakan yardımcısı verilecek.

SAVUNMA VURGUSU

Bakan yardımcıları hükümet ile gelip hükümet ile gidecek. Bakan yardımcıları en yüksek devlet memurumaaşı olan Başbakanlık müsteşarına verilenmaaşın 1,5 katını alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamedeMilli Savunma Bakanlığı vurgusunun yapılması dikkat çekti.Kararnamede ?Bakana (Milli Savunma bakanı dahil bağlı olarak bakana ve bakanlığa verilen görevlerin yerine getirilmesinde bakana yardımcı olmak üzere bakan yardımcısı atanabilir? denildi.

Eski vekiller kulise başladı

Erdoğan'ın bakan yardımcılıklarına milletvekili olmayan isimlerin atanacağını açıklaması 12 Haziran'dan sonramilletvekili olmayacak olan liste dışı vekilleri umutlandırdı. Başbakan Erdoğan'ın liste dışında kalanmilletvekillerinin bir kısmını bakan yardımcısı olarak atayarak gönlünü alacağı belirtiliyor. Bu çerçevede özellikle emeklilik hakkını elde edemeyen gençmilletvekillerinin tercih edileceği ileri sürülüyor.

Bilal ÇETİN/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber