YSK, sandık kurulunda görevlendirmeyi, yazılı beyana bağlamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2011 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçimin Aksayan Yanları

12 Haziran 2011'de yapılan ve bir çok yeniliklerin gerçekleştirildiği seçimler de aksayan yanlar yok değildi.

Her şey güzel düşünülmüş olsa da bazı hususlar vardı ki vatandaşları çileden çıkarır nitelikteydi.

1- Yıllardır oy kullandığı okulların dışında bir yerde oy kullanmak zorunda kalanlar,

2- Seçimde kendisine bir parti tarafından sandık görevlisi olarak bildirildiği halde kendisinin dahi haberdar olmaması.

Evet vatandaş bilgisi dışında bir arkadaşı yada eşi dostu tarafından sandık görevlisi olarak YSK'ya bildirilmiş fakat kişinin haberi yok. Bu nedenle oy kullanması gereken yere giden vatandaş isminin karşısında ?Sandık Kurulunda Görevli Olduğundan görevli olduğu yerde oy kullanacaktır.? ibaresi ile karşılaştı.

Bu listede hangi seçim yeri yada hangi sandıkta oy kullanacağı yazmıyordu. Düşünün ki oy kullanacaksınız oy yeriniz belli değil üstelik sizin bilginiz dışında değişiklik olmuş. Bu konuda bir düzenleme yapılmalı kişinin yazılı beyanı olmadan sandıkta görevlendirilmesinin önüne geçilmeli yada bu durumdaki görevlilere görev yerleri tebligatla bildirilmeli.

3- En önemli hususlardan bir tanesi ise yaşlı ve özürlü vatandaşlarımız için yaşanan oy kullanma sorunu.

Gerçekten zor anlar yaşadılar yaşlılarımız ve özürlülerimiz. Merdivenler tırmanmak zorunda kaldılar, tekerlekli sandalyeleri ile taşındılar. Bazı okullarda da sandık kurulu üyelerinden birkaçı seçmenin ayağına gitti yasak olsa da? Her binada özürlü ve yaşlılar için bir sandık kurulu oluşturulabilir onların marifetiyle oy kullanımı sağlanabileceği gibi, bu vatandaşlarımızın oy kullanma yerleri asansörlü okullarımıza verilebilir. Yada giriş katta bir sandık belirlenebilir.

4- Bunun dışında vatandaşın tepkisini çeken bir başka husus Oy pusulasının zarflara sığdırılamaması. Oy pusulasının genişliği ile zarfın genişliği hemen hemen aynı. Zarf biraz daha büyük yapılabilirdi.

Gelecek seçimlerde gerekli tedbirlerin alınmasının yerinde olacağını değerlendirirken; TBMM ye halkın oyları ile giren tüm milletvekillerine millet için yapacakları görevlerde başarılar dilerim.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber