MEB'den uzman öğretmenlik duyurusu

'Kariyer öğretmenlik için, 15 bin öğretmen bekliyor' haberimizde; Uzman öğretmenlikle ilgili açılan davalarda Danıştayın özetle; ilgili mevzuatta belirtilen hizmetiçi eğitim ve kontenjan kısıtlamasının Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilmesi nedeniyle MEB tarafından, yeniden bir değerlendirme yapılması gerektiği hakkında karar verildiğinden Personel Genel Müdür Sayın Necmettin YALÇIN'a çağrıda bulunarak 15 bine yakın Öğretmen Sizden Müjde beklemektedir demiştik. Müjde 10 ay sonra bugün geldi. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15/06/2011 tarih ve 40105 sayılı aşağıdaki yazılarına göre;

1- Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yükselme Sınavında 60 ve üzeri puan alanlardan,

2- Alanında veya Eğitim Bilimleri Alanında Tezli Yüksek Lisans Öğrenimini 30 Eylül 2005 tarihine kadar tamamlayanlardan,

Kontenjan nedeniyle uzman öğretmenlik sertifikası alamayanlar;

20 Haziran ? 8 Temmuz tarihleri arasında www.meb.gov.tr, http://personel.meb.gov.tr adreslerinden elektronik olarak başvuruda bulunacaklardır.

Bu öğretmenlerden MEB aleyhine ava açanlar kuruma başvurdukları dilekçe tarihi itibari ile bu duyuru ile başvuruda bulunacaklar ise başvuru tarihi itibari ile uzman öğretmenlik sertifikası almaya hak kazanacaklardır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber