Öğrenciler sınav gününde yeni kıyafet giymemeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rehberlik uzmanları, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'na girecekleri öğrencilerin gereksiz heyecana girmemeleri gerektiğini ifade etti. Rehberlik uzmanları, yeni kıyafetler giyen öğrencilerin sınava odaklanmakta zorlandıklarını belirterek, "Yeni kıyafet giyen öğrenciler sınava odaklanmakta zorlanıyor. Bu yüzden günlük kıyafetler giyinmeli." dedi.

Üniversiteye girişte, geçen yıl iki aşamalı sınav sistemine dönen Türkiye, birinci aşama olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) 27 Mart'ta gerçekleştirdi. İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) 895 bin 89 aday girecek. 5 ayrı oturumda gerçekleşecek olan LYS'ler, 18 Haziran'da başlayacak, 26 Haziran'da sona erecek. Birinci aşama sınavına giren 420 bin aday LYS'lere katılmıyor.

Fem Dershanesi Altunizade Rehberlik Zümre Başkanı Ercan Öğretmen, hafta sonu cumartesi günü başlayacak olan LYS'yi ailelerin ve öğrencilerin dünyanın sonu olarak görmemeleri gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin sakin olması tavsiyesinde bulunan Öğretmen, öğrencilere sınavlarda dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgi verdi. Öğretmen, LYS'ye girecek öğrencilerin antrenmanlı olmaları gerektiğini ifade etti. Öğretmen, sınava girecek öğrencilerin cuma günü sınava kalkar gibi erkenden kalkmaları gerektiğini, okullara giderek sınava girecekleri yerleri görmeleri tavsiyesinde bulundu. Öğretmen, ?LYS'ye girecek olan öğrenciler, Cuma günü sınava girecek gibi erkenden kalkmalı ve sınav öncesinde sınav antrenmanını yapmalılar. Bir de öğrenciler okullarının yerlerini iyi bilseler dahi sınava girecekleri yerleri görmeleri iyi olur. Bu onların heyecanlarını dindirmelerine yardımcı olur.? dedi.

Öğrencilerin sınavlar öncesinde uyarıcı madde kullanmaması gerektiğini ifade eden Öğretmen, sınav akşamında uyarıcı madde alan öğrencilerin, sınav anında kötü durumlar yaşadıklarını, uykusuzluk ve çeşitli rahatsızlar yaşadıklarını dile getirdi. Bu durumun öğrenciye sınav anında çok kötü yansıdığını kaydeden Öğretmen, ?Sınav gecesi öncesinde çay, kahve gibi içecekler ve uyku hapı almamaları gerekiyor.? hatırlatmasında bulundu.

Fem Dershanesi Altunizade Rehberlik Zümre Başkanı Ercan Öğretmen, öğrencilerin bu sınavı dünyanın sonu olarak görmemeleri gerektiğini ifade ederek, sakin olmaları tavsiyesinde bulundu. Öğretmen, bazı öğrencilerin sınav günü yeni kıyafetler giydikleri için, sınava odaklanmakta olduklarını belirterek, ?Yeni alınan kıyafetlerin etiketleri öğrencileri rahatsız ettiğinden ötürü öğrenciler sınava odaklanmakta zorluk çekiyor. Bu yüzden sınav günü öğrencilere her zaman giydikleri kıyafetleri giymeleri daha iyi olur.? şeklinde konuştu.

Öğretmen, ailelerinde çocuklarını paniğe sokmamaları gerektiğini söyledi. ?Onları gereksiz paniğe sokmamalılar.? diyen Öğretmen, ?Çocuklara güven verilmeli. Onları Sakinleştirilmeli. Sınava ailecek gidilmesi öğrenciyi gereksiz heyecana sokuyor. Bu yüzden öğrencinin ailesinden bir kişi ile gitmesi daha güzel olur.? tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber