Öğretmenden öğrencilerine taciz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da geçici görevlendirildiği ilköğretim okulundaki iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmeni, hakim karşısına çıktı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, geçici görevle görevlendirildiği ilköğretim okulundaki öğrencilerden D.A'yı öperek, E.G'yi de öpmek isteyerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan beden eğitimi öğretmeni M.Ö'nün (41) yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya mağdurlardan D.A, babası A.A. ile sanık ve tarafların avukatları katıldı. D.A'nın ifadesi, sanık duruşma salonuna sokulmadan alındı.

D.A. ifadesinde, "Öğretmenden sonuna kadar şikayetçiyim" dedi. D.A'nın babası A.A. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben olayı eşimden öğrendim. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

İfadesi alınan D.A. ve babası A.A'nın salondan çıkarılmasının ardından sanık salona getirildi. "Cinsel istismar ve cinsel istismara teşebbüs" suçlarından hakkından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, üzerine atılı suçları kabul etmedi.

Öğrencilere sevgi ve şefkatle davrandığını ifade eden M.Ö, "Ben 20 yıldır öğretmenlik ve antrenörlük yapıyorum. Her zaman öğrencilere sevgi ve şefkatle yaklaşan bir insanım. Denildiği gibi cinsel istismarda bulunmadım. Bu iddiaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye kendi savundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen D.A'nın sınıf arkadaşı, A.Ö. de sanığın D.A'yı kendisinin yanında öptüğünü belirterek, "Bir gün okulda dersimiz boş olduğundan D.A. ile malzeme odasına, oynamak için top almaya gittik. Gittiğimizde öğretmen oradaydı. Kapıyı kilitleyerek D.A'ya 'seni hiç göremiyorum' diyerek, başını kaldırıp dudaklarından öptü. Ben ne olduğunu anlamadım, daha sonra bu olanları rehber öğretmenize anlattım" dedi.

Mağdurların avukatları Ali Erdem Akçay ve Birsen Odabaş ise savunmalarını yapmak için süre istediklerini söylediler.

Sanık Avukatı Korhan Çömezooğlu da müvekkilinin bu tür eylemleri yapmayacağını ifade ederek, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tahliye talibini reddederek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber