Ayağı kopan oğlunun tazminatını kestikleri gerekçesiyle belediyeyi bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir otobüsün çarpması sonucu 14,5 yıl önce bir ayağını kaybeden 17 yaşındaki oğlu Tolga Fidanboylu için belediyeyi tazminat ödemeye mahkum ettiren Hilmi Fidanboylu (41), bıçaklı eylem yaptı. Belediye binası başkanlık girişini savaş alanına çeviren Fidanboylu ile birlikte yanında bulunan üç kişi gözaltına alındı. Zanlıların polisteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Belediyeye otomobiliyle gelen Fidanboylu, elindeki bıçakla görevlilere saldırdı. Giriş kapısının camlarını kıran ve kendisini ikna etmeye çalışan polise bıçakla saldırmak isteyen Fidanboylu, çelik yelek giyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan üç zanlı, Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Hastanede sağlık kontrolünden de geçirilen zanlıların, sorgularının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Olay, dün (16 Haziran) akşam saat 18.00 sıralarında, Büyükşehir Belediyesi başkanlık girişinde meydana geldi. 14,5 yıl önce ESHOT'a ait bir belediye otobüsünün altında kalarak ayağını kaybeden oğlu Tolga ile birlikte daha önce cep telefonu dükkanı işlettiği öğrenilen Hilmi Fidanboylu, oğlu ve iki arkadaşıyla birlikte belediye önüne geldi. Elindeki bıçakla güvenlik görevlilerine saldıran Fidanboylu, giriş kapısının da camlarını kırdı. Güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Fidanboylu'yu uzun süre ikna etmek için uğraştı. Bütün çabalara rağmen ikna olmayan zanlı, eylemine yaklaşık bir saat devam etti. Daha sonra arka kapıdan giren çelik yelekli Terörle Mücadele ekipleri, Fidanboylu'yu etkisiz hale getirmek istedi. Otomobiline binmeye çalışan Fidanboylu, biber gazı kullanılarak yakalandı.

BELEDİYEYİ TAZMİNATA MAHKUM ETTİRDİ

Yıllarca süren hukuk mücadelesinin ardından belediyeyi 287 bin lira tazminata mahkum ettiren Hilmi Fidanboylu'nun, polise verdiği ifadesinde, tazminattan belediyenin kesinti yaptığını söylediği öne sürüldü. Belediye yetkilileri ise davanın bütün aşamalarının bittiğini, Fidanboylu'na parasının fazlasıyla ödendiğini ancak onun zaman zaman eylem yaparak kendilerinden para istediğini iddia etti. Fidanboylu, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Bize dava süresince yardım adı altında verdikleri paraları kestiler. Oğlumun ayağını İstanbul'da bir hayırsever yaptırdı, onun bile parasını kestiler. Avukat bizden fazla para aldı, belediye avukatıyla anlaşmalı dava gördüler. Belediye, oğlumun 100 bin lirasını kesti. Bu kadar süre içinde paranın tamamı teminat olarak 280 bin lira bankadaydı, bu paranın hiç mi faizi olmadı? Bizim davamız şu anda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde. Bu olayın peşini bırakmayacağım, kesilen paraları ve paranın faizini istiyorum." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber