YÖK Başkanından LYS açıklaması/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, LYS sorularının çalınacağı yönündeki ihbarı hemen basına ve tedbir alması için emniyete bildirdiğini belirterek, "Böyle bir oyun oynamak isteyenlerin oyunları bozuldu. Öğrencilerimiz müsterih olsun" dedi.

Özcan, Uluslararası Yükseköğretim Konferansı için Bilkent Otel'e gelişinde, LYS sorularının çalınacağına ilişkin YÖK'e ihbar yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili soruları cevapladı. Özcan, LYS sorularının çalınacağına yönelik kendilerine bir ihbar geldiğini belirterek, kendisinin de bu ihbarı hemen basına ve tedbir almaları için emniyete bildirdiğini söyledi. Özcan, "Birileri oyun oynamak istiyor herhalde. Onların oyunu bozulsun diye, hiç yapmazdım böyle duyurma işini, size duyurdum ki herkesin haberi

olsun. Eğer böyle bir şey sonradan gerçekleşirse kimse hiç kimseyi suçlamasın diye yaptım. Gerçekten bu çocukların kaderleriyle çok hoş olmayan şekilde oynanıyor. İmtihana iki gün kalmış, birileri diyor ki böyle bir şey yapılabilir. Böyle bir tehdit var. Ben böyle bir tehditten Türkiye'deki herkesi haberdar ettim ki bir daha bu çocukların, imtihana iki gün kala kimse kaderleriyle oynamasın diye" şeklinde konuştu.

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, iddiaların asılsız olduğuna ilişkin YÖK Başkanı'nın açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Özcan, "Hayır. Ali bey öyle demek istemedi. Zaman zaman hakikaten ÖSYM'ye ve YÖK'e bu türden haberler gelir. İhbarlar gelir. O ihbarlar incelenir. Ciddiyetine göre davranılır. Ali bey herhalde 'Biz her gelen ihbara itibar edecek değiliz' anlamında bir şey söyledi. Ama bence bu ihbar çok ciddi bir ihbar. Onun için ben hiçbir risk

alamam. Hem medyaya duyurdum, bütün Türkiye'ye duyurmuş olduk böylece. Hem de emniyete gerekli tedbiri alması için bir kaç defa rica ettim. İçişleri Bakanımızla görüştüm. Gerekli tedbirler alınmıştır. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir şekilde bir tehlike yoktur bundan sonra. Zaten tezgah da bozuldu galiba. Böyle bir oyun oynamak isteyenlerin oyunu bozuldu. Amaç da buydu zaten" diye konuştu.

İhbarı hangi kurumdan aldığının sorulması üzerine ise Özcan, o konuda konuşamayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber