Yolsuzluklara karşı elektronik ihale

Haber Giriş : 16 Nisan 2005 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu (KİK) İkinci Başkanı Adnan Zengin, kurumun en büyük hedefinin ?elektronik ihaleyi devreye sokmak' olduğunu açıklarken, ?Elektronik ihale, ihalelerde yaşanan olumsuzlukların, usulsüzlüklerin, yolsuzlukların önüne geçilmesinde önemli bir role sahip olacak' dedi.

Adnan Zengin, Kamu İhale Kurumu'nun 3. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, kamu alımları piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi işlevinin doğru zamanlama, doğru teknik ve doğru yöntemlerle sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için hukuki ve teknik altyapı değişikliklerinin sürdürüldüğünü belirtti.

Zengin, elektronik ihale hedefi için aşama aşama ilerlendiğini ifade ederken, ?Ocak ayı başından itibaren Elektronik İhale Sistemi'nin bir önceki aşaması olarak nitelediğimiz İhale Kontrol Sistemi'ni uygulamaya geçirdik' dedi. Bu sistemle kamu ihalelerinde saydamlığın arttırılması, vatandaşın da kamu alımlarıyla ilgili gelişmeleri izleyebilmesini, ihale sürecindeki hata, eksikliklik ve usulsüzlüklerin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini kaydeden Zengin, şunları söyledi:

?İhale Kontrol Sistemi ile Türkiye'de ilk defa artık vatandaşlar da kamu ihalelerine ilişkin ihale süreçleri, ihale şikayetleri, ihale sonuçları gibi bilgilere ulaşabiliyor, sorgulayabiliyor. www.kik.gov.tr web sitemizdeki İhale Kontrol Sistemi bölümünden herhangi bir kamu kurumunun yaptığı ihaleye ilişkin bilgiye sahip olunabiliyor.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber