Polis cinnetinin kör kurşunu mesai arkadaşının sonu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinnet getiren polis memuruna müdahale sırasında hangi silahtan çıktığı bilinmeyen kurşun, 1 çalışma arkadaşını öldürdü bir komiseri de yaraladı. Şehit düşen polise vurulduğunu gazeteciler söyledi.

ERZİNCAN'DA cinnet getiren polis memuruna müdahale edilirken akılmaz şekilde bir polis memuru şehit oldu, bir komiser yaralandı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli memur Muhammet D. (27), Ordu Caddesi'ndeki evinde babasıyla tartışmaya başladıktan sonra havaya rastgele ateş etti. Çevredekilerin haber vermesi üzerine, olay yerine gelen çelik yelekli polis ekibi, meslektaşlarını sakinleştirmeye çalıştı. Muhammet D, bir saat süren ikna çabalarının ardından meslektaşlarından yanından ayrılmalarını ve babasının, evin alt katındaki iş merkezinin koridoruna getirilmesini istedi. Muhammet D, koridora getirilen babasına sarıldıktan sonra elindeki silahı yere bıraktı.

Bu sırada, henüz hangi silahtan çıktığı belirlenemeyen kurşun, Hırsızlık Masası Amiri Hikmet Çakıcı'nın (38) karnını sıyırdıktan sonra sivil ekip aracı içerisinde bekleyen Ahlak Büro Amirliği'nde görevli Yusuf Arslan'ın (36) göğsüne isabet etti. İlk etapta vurulduğunu anlayamayan şehit polis memuru, aracı olay yerinden götürmeye çalıştı. Arslan, bu sırada olayı görüntüleyen gazetecilerin uyarısı üzerine otomobilini durdurdu ve kurşun yarasını eliyle kapattıktan sonra, iş merkezinin önünde bekletilen ambulansa yürüyerek bindi. Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Arslan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinnet getiren polis memuru Muhammet D. ise gözaltına alındı. Bu arada Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve Erzincan Sağlık Müdürü Mesut Turan, hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Görevli doktorların polis memuru Yusuf Arslan'ın vefat ettiğini bildirmesi üzerine hastanede bekleyen bazı meslektaşları ağlamaya başladı.

TAYİNİ ÇIKMIŞTI, YENİ GÖREV YERİ BURSA'YDI

İki hafta sonra ailesiyle gidecekti

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, psikolojik sorunları olduğu belirlenen Çevik Kuvvet'e bağlı polis Muhammet D.'nin bağırıp çağırarak havaya ateş etmesi üzerine, olayın 155 Polis İmdat'a telefonla bildirildiği belirtildi. Olay yerine gelen Yusuf Arslan'ın nasıl olduğu belirlenemeyen patlama sonucu ağır yaralandığı ve sevk edildiği hastanede öldüğü vurgulanırken, komiser Hikmet Çakıcı'nın da hafif yaralandığı kaydedildi. Olayın savcılığa intikal ettiği, tahkikatın sürdüğü bildirildi. Şehit düşen, evli ve iki çocuk babası olduğu belirtilen Yusuf Arslan'ın, tayin olduğu ve iki hafta sonra yeni görev yeri Bursa'ya gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber