Polislerin toplu konut kavgası

Haber Giriş : 16 Nisan 2005 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisleri ev sahibi yapmak için TOKİ'nin yaptıracağı konutların kura çekiminde kriz yaşandı. Başvurularda ?Önceden evinin olmaması' şartı aranmasına rağmen, evi olanların çekilişte hak kazandıkları iddiaları ortalığı karıştırdı...

EVSİZ polisleri ev sahibi yapmak amacıyla Polis Bakım ve Yardım Sandığı ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) işbirliğinde Ankara Eryaman'da yapılacak konutların kura çekimine ?şaibe' karıştı. Noter huzurunda yapılan çekiliş önceki gün açıklandı. Ancak ?Kendisi ya da eşi ev sahibi olanlar başvuru yapamaz' hükmüne karşın evi olan polislerin de ?talihliler' arasında yer aldığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

DAVA AÇACAKLAR...

EVİ olduğu halde çekilişe giren meslektaşlarına tepki gösteren bazı polisler TOKİ ve POLSAN'ı dilekçe yağmuruna tuttu. Hatta, çekilişte başarılı olamayan bir grup evsiz polis, önceki gün POLSAN önünde yapılan haksızlığı protesto etti. Bu yönde araştırma yapan ve iddiaları ortaya atan bazı evsiz polisler, dava açacaklarını söyledi. Bazı polisler de tespit ettikleri meslektaşlarını faksla ihbar etti.

YENİDEN BELİRLENECEK

POLSAN ve TOKİ yetkilileri, protokol hükümleri kapsamında talihliler arasında ev sahibi olan polislerin tespit edilmesi halinde haklarının geri alınacağı ve paralarının iade edileceği açıklamasını yaptı. Protokol hükümlerine aykırı davranan bu polisler yerine yedekte bulunan polisler arasında yeniden kura çekimi yapılacağı bildirildi.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber