ÖSYM'ye 4 önerini sunduk, sadece birini yaptı

14 Haziran 2011 tarihinde, yerleştirme işlemlerinde yaşanan 4 sorunu ÖSYM yetkililerinin dikkatine sunmuştuk. Ancak ÖSYM'deki yeniden yapılanmanın henüz tamamlanmadığı bu yerleştirme işlemlerinde bir kez daha görülmüştür. Zira 6 gün önce öneriyi yapmış ve sadece yazılımsal müdahalelerle çözülecek olmasına rağmen sadece bir öneri hayata geçirilebilmiştir. Bir değerlendirme için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 HAZİRAN'DA ÖSYM'YE SUNMUŞ OLDUĞUMUZ ÖNERİLER

1- 2010/2 KPSS tercih işlemlerinde ÖSYM lise mezunları için alan kontrolünü uygulamamıştır. Hiçbir kontrol olmadığı için hem kadrolar boş kalmış hem de yanlışlıkla tercih yapanlar mağdur olmuştur. ÖSYM daha önceki yerleştirmelerde yaptığı gibi, lise mezunlarının tercih edeceği kadrolarda da "alan kontrolü" yapmalıdır.

2- ÖSYM aynı düzeyde iki öğrenim mezunu olanların sorunlarını hala çözememiştir. Adaylar hala aynı düzeyde olmasına rağmen tek bir öğrenim mezuniyetinden tercih yapabilmektedir. Oysaki bir kişi örneğin lisans düzeyinde, hem mühendislik hem iktisat okumuş olabilir. Bu kişinin en doğal hakkıdır ve bilgisayar programcıları bu kişilerin durumlarını gözeterek çözüm üretmelidir.

3- Tercihlerde 15 adet sınırlaması bulunmaktadır. Bu sayının arttırılması talep edilmektedir. Kadroların boş kalmaması adına bu yöndeki talepler değerlendirilmelidir.

4- Tercih işlemi sırasında, adaylar tercih programına kadro kodlarını girerken, bilgisayar programı "alan kontrolünü" uygulamalı ve daha en başta adaya bu kadroyu tercih edemeyeceği uyarısı çıkartılmalıdır. Adayın bu bilgiyi yerleştirme sonrasında öğrenmesi, sadece mağduriyet yaratmaktadır.

ÖSYM'NİN ÇÖZDÜĞÜ TEK SORUN

ÖSYM yukarıda yer verilen sorunlardan sadece 4 nolu maddeyi çözmüştür. Konuya ilişkin olarak kılavuza konulan madde şu şekildedir:

"3.6. Mezun olduğunuz program tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz."

Buna göre, öğrenim koşulunu taşımayan bir tercih girildiğinde, aday bir sonraki tercihi giremeyecektir. Bir başka deyişle bir sonraki tercihini sisteme giremeyen adayların, yazmış olduğu kadro kodunun öğrenim şartını taşımadığını hemen fark etmeli ve kadro kodunu kontrol etmesi gerekmektedir.

KILAVUZDAKİ DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

Kılavuzun 3.1 nolu maddesi şu şekildedir:

"3.1. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Sağlık kurulu raporunun ise atama yapılacak kuruma belgelerin teslim edilmesi sırasında alınması yeterlidir"

Koyu olarak gösterilen bölüm, kılavuza yeni eklenen bir bölümdür. Çok sorulan bir soruya yanıt verilmiştir.

KPDS, ÜDS TOEFL, İELTS denkliği yeniden düzenlenmiştir. Yeni tablo şu şekildedir:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber