Doktorlar, 21 Nisan'da iş bırakacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gököz, "Türkiye genelinde 21 Nisan'da gerçekleştirilecek eylem, sadece hekimleri değil reçetesine dört kalem ilaç verilen, sağlık hizmetine para ödeyen vatandaşı da ilgilendiriyor" dedi.

Gököz, Ankara Tabip Odası Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısı üzerine hükümetin sağlıkta dönüşüm programını protesto etmek amacıyla 21 Nisan'da yapılacak iş bırakma eylemini değerlendirdi. Hükümetin sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yaptığı uygulamaların hekimleri ve vatandaşı büyük sıkıntıya soktuğunu savunan Gököz, "Bu yasalarla hekimlere pazarın acımasız kuralları içinde yerlerini almaları dayatılıyor" diye konuştu.

Artık yoksul vatandaşın çocuğuna aşı yaptırmak için bile elini cebine atmak zorunda kalacağını ve bunun da zaten zor ekonomik şartlar yaşayan vatandaş için adeta olanaksız olduğunu belirten Gököz, hekimlerin de düşük ücretler, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini söyledi.

Atama ve nakil yönetmeliği çerçevesinde de 3 bini aşkın uzman ve baş asistanın yer değiştirdiğini, bu hekimlerin aile birliğinin sarsıldığını kaydeden Gököz, "Eylem sadece hekimleri değil reçetesine dört kalem ilaç verilen, sağlık hizmetine para ödeyen vatandaşı da ilgilendiriyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber