İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Resmi açıklama: 632 ile kadroya geçenler 'aday memur' değil

Dün, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı, sözleşmelilerin kadroya geçişini düzenleyen 632 sayılı KHK'yı açıklayan bir rehber yayımladı. Yazı uzun olduğu için bazı ziyaretçilerimiz, bu dosyaya bakmamış olabilir. Ancak söz konusu ortak açıklamada çok önemli bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de, memurlar.net'in daha önce gündeme getirdiği "aday memurluk" hususudur. Rehberde, "632 ile kadroya geçecek sözleşmeliler için aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağı" hüküm altına alınmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net olarak, 4 Haziran 2011 tarihinden bu yana, sadece hukuki düzlemde kalarak, 632 sayılı KHK'ya ilişkin çok sayıda açıklamada bulunduk.

ADAY MEMURLUK

Örneğin 5 Haziran 2011 tarihinde, kadroya geçecek sözleşmeli personele adaylık hükümlerinin uygulanamayacağını belirttik. Rehberin III-3. maddesinde "Kapsamdaki sözleşmeli personelden memur kadrolarına atananlara 657 sayılı Kanunun adaylığa ilişkin hükümleri uygulanmayacaktır" açıklamasına yer verilmiştir. Dolaysıyla bu resmi açıklama gereğince de, kişinin 1 günlük sözleşmeli görevi olsa dahi, KHK'daki hüküm nedeniyle adaylık hükümlerinin uygulanmaması gerekmektedir.

YURT DIŞI TEŞKİLATINDA ÇALIŞANLAR

13 Haziran 2011 tarihinde yurtdışında çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçip geçemeyeceği sorusuna cevap vermiştik. Yurtdışı teşkilatında çalışan personelin kapsama girmediği rehberin I-2 nolu maddesinde yer aldı.

KAPSAM MADDESİ

Yine düzenlemenin sadece 4/B ve 4924'lüleri kapsadığını belirtmiştik. Rehberde de aynı açıklamalar yer aldı ve açık olarak söz konusu düzenlemenin "5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ncı maddesinin üçüncü fıkrası, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile muhtelif mevzuat hükümleri uyarınca istihdam edilen diğer sözleşmeli personeli" kapsamadığı ifade edildi.

4 HAZİRAN'DA GÖREVE BAŞLAMAMIŞ OLANLAR

Rehberde açık olarak yer verilen hususlardan birisi de, sınav ve yerleştirme işlemi 4 haziran'dan önce tamamlanmasına rağmen, 4 Haziran itibariyle göreve başlamamış olan sözleşmeli personelin kapsamda olmadığıydı. Bu hususu da 14 haziran 2011 tarihinde açıklamıştık.

Rehberin tam metni için başlığa tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber