GİH'te, yükseköğrenim ile lise mezunu arasındaki maaş farkı arttırılmalı

657 sayılı Kanunda, hizmet sınıfları açısından farklı düzenlemeler getirilmiştir. Örneğin teknik veya sağlık hizmetlerinde yer alan lise mezunu bir memur, bir üst mesleki öğrenimi bitirdiğinde özel hizmet tazminatı ciddi bir şekilde artmaktadır. Ancak, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan bir memurun böyle bir imkanı bulunmamaktadır. GİH'teki memur doktora yapsa dahi maaşı lise mezununa göre sadece 80-90 lira artmaktadır. Bu adaletsizliğin çözümlenmesi ve personelin kendini geliştirmesini teşvik edici bir düzenlemenin 657'de yapılması uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2011 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı memurlar.net forumundan alınmıştır:

Yazan: konserwatif

Arkadaşlar malumunuz biz GİH personeli memurların eğitim seviyeleri arasındaki farklar insanın okadar yıl verdiği emeğe küfredercesine komik rakamlarda..

Bugün GİH yüksek lisanslı memur ile ortaokul mezunu yardımcı hizmetler sınıfı memur arasında sadece 80, 90 lira gibi çok komik bir fark var.. Kimse yanlış anlamasın bu acıklamamda yapılan işin niteliğini değil işi yapanların hakettiği karsılıgın mali olarak geri dönüşümünün saglanmasını amaclıyorum.. Kimse ortaokul mezunu x kadrolarda calısan personelleri hakir gördüğüm düşüncesine kapılmasın..

Gelelim asıl meseleye..x kurumlarda teknisyen kadrosundaki arkadaşlar egerki yaptıkları işin önlisans ve lisans eğitimini alırlarsa maaşlarındaki özel hizmet tazminatlarındaki artış maaşlarını 2000 2100 liralara kadar(ekstra gelirler dısında) cıkartmaktadır..aynı zamanda ilgili olmayan bir bölümden mezun olmaları halinde dahi özel hizmet tazminatlarında bariz artışlar olmaktadır..

Halböyleyken biz gih personeli olan ve ekseriyetimiz enaz yüksek okul seviyesinde memurlar da olsak, özel hizmet tazminatlarımızda gidip harwardda masterda doktorada yapsak maaşlarımıza kuruş dahi yansıması olmamaktadır..

Bu durumun değiştirilmesini talep ediyorum.

İlgili forum başlığı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber