24 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Haziran 2011 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'da Danıştay Başkanı Hüseyin H. Karakullukçu ve Genel Sekreter Mustafa Kökçam'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 16.55'de Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al-Thani'yi Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle karşılayacak, saat 17.00'da Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al-Thani ile görüşecek, saat 21.00'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlunun Ankara Palas'daki düğün törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14.00'te Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile, saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konut'unda Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ile görüşecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 14.30'da Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen yabancı öğrencileri ABGS'de kabul edecek, saat 16.00'da AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'yi kabul edecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na "Elektrikli Otomobiller için Şarj İstasyonu" kurulum törenine katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kaydını yaptıracak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 16.30'da Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri genel merkezde kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TED Ankara Koleji Vakfı Özel Anaokulu mezuniyet töreni, saat 19.30'da İncek Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

- Ünlü Sanatçı Ajda Pekkan, saat 21.00'da Antares AVM'de konser verecek.

- 2011 yılı Binicilik Engel Atlama "Garanti Masters Türkiye Kupası" yarışmaları, saat 09.00'da Başkent Binicilik Kulübü'nde başlayacak.

- Baykal Saran 2011 "Yılın Tiyatro Sanatçısı" Ödülü, saat 14.00'da Küçük Tiyatro'da düzenlenen törenle sahiplerine verilecek.

- Uluslararası İmplantoloji ve Modern Diş Hekimliği Kongresi açılış töreni, saat 09.00'da İstanbul Yeşilköy'de Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilecek.

- Barış ve Demokrasi Partisi Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul'da Nippon Otel'de saat 09.30'da, TESEV Demokratikleşme Programı Konferansı'na katılacak.

- Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Taksim Tramvay Durağı'nda saat 12.00'de, Hatip Dicle'nin Meclise gitmesi ve Kürt vekillerine baskıların son verilmesi için "Adalet Nöbetindeyiz" konulu etkinlik düzenleyecek.

- 11. Uluslararası Yeşilköy Halk Dansları Festivali, İstanbul'da Yeşilyurt Spor Kulübü ve Polat Hotel arasında saat 21.30'da başlayacak.

- Etiyopya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, saat 11.30'da Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret edecek.

- 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 55 öğrencinin katılacağı Eskişehir şöleni saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda gerçekleşecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası, saat 14.30'da Haziran ayı imalat sanayinde kapasite kullanım oranını açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Hayatını kaybeden Milli takımın eski teknik direktörlerinden, eski milli futbolcu Coşkun Özarı'nın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

- 39. Avrupa Boks Şampiyonası, saat 14.00'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek

- Gazi Koşusu Balosu, saat 19.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

- İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, okulların kapanmasıyla birlikte her yıl düzenlemekte olduğu İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) organizasyonunun basın toplantısı, saat 10.30'da Burhan Felek Spor Kompleksi'nde yapılacak.

- Türkiye Yelken Federasyonu ve TSYD işbirliği ile medya mensuplarına yönelik "Yelken Sporunu Tanıtım ve Temel Teorik Eğitim" konularını içeren bilgilendirme toplantısı saat 11:00'de TSYD Levent Tesisleri'nde düzenlenecektir.

- Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nın açılışı saat 12.00'de Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın da katılımıyla yapılacak.

İHA

24 Haziran 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek. Gül, akşam da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlunun düğününe katılacak. (12.00/17.00/21.00)

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrenciler, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaret edecek. (14.30/16.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bakanlığa, ?Elektrikli otomobiller için şarj istasyonu? kurulum törenine katılacak. (11.00)

Diyarbakır'daki 32 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili basın açıklaması yapacak. BDP de yürüyüş düzenleyecek. (10.00/14.00)

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetinin sanıkları, 34. kez hakim karşısına çıkacak. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 33. duruşmasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili sürdürülen soruşturma dosyası talep edilmişti.

Diyarbakır'da JİTEM davasının görülmesine edilecek. (09.00)

Milletvekili seçilen Balyoz ve Ergenekon davalarının tutuklu sanıkları ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nda manipülasyon yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri Suriye'deki olaylarda hayatını kaybedenlerle ilgili gıyabi cenaze namazı kılacak. (13.00)

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki çalışmalara ilişkin bilgi verecek. (17.00)

Pakistan ve Hindistan'ın dışişleri bakanları, barış ve Keşmir sorununu görüşmek için İslamabad'da bir araya gelecek.

SPOR

Galatasaray ve A Milli Takımın eski teknik direktörlerinden Coşkun Özarı'nın cenazesi Teşvikiye Camii'nden kılınacak namazından ardından toprağa verilecek. (13.00)

Ankara'da devam eden 39. Avrupa Boks Şampiyonası, final maçlarıyla tamamlanacak.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber