Ameliyata taşeron engeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yönetim ile kadroya alınmak için sözleşme imzalamalarına rağmen 30 gün içinde kadroya alınmayan sağlık çalışanları ameliyata girmeyip eylem yaptı.

SES Genel Başkanı Çetin Erdol, Balcalı Hastanesi'nde hemşirelerden taşeron işçilere kadar tüm sağlık çalışanları, 16 Mayıs 2011 tarihinde güvenceli iş talebiyle 8 gün süren eylemlerin ardından 23 Mayıs'ta hastane yönetimi ile Dev Sağlık-İş, SES ve Tabip Odası arasında bir protokol imzaladığını, protokole göre, taşeron olarak çalıştırılan işçilerin 30 gün içinde kadroya alınmasının öngörüldüğünü söyledi. 30 gün geçmesine rağmen protokolün yerine getirilmediğini söyleyen Erdol, "Bunun üzerine hastanede

örgütlü olan SES ve Dev Sağlık-İş Sendikası, 23 Haziran günü Balcalı Hastanesi Poliklinikler merdiveninde eyleme başladı. Bu nedenle çalışanlar ameliyathanede de hizmet vermiyor" dedi.

Dışarıda kadro isteyen ve yerlerinin değiştirilmesini istemeyen işçiler halay çekerken Balcalı Hastanesi ameliyathanesindeki hemşire ve işçilerde ameliyathanenin kapısı önünde oturarak eyleme destek verdi. Ameliyathane çalışanları sadece acil ameliyatlara girerken, diğer ameliyatlara kadro alana kadar girmeyeceklerini açıkladı. Beş yıldır taşeron olarak Balcalı Hastanesi ameliyathanesinde çalışan Öznur Aktaş, yönetimin kadro sözü verdiğini imzayı da attığını ancak kadro vermediğini bu nedenle eylem

yaptıklarını ve ameliyatlara girmediklerini söyledi.

17 yıldır Balcalı Hastanesi'nde ameliyathanede kadrolu olarak hemşirelik yapan Suna Bozkurt, taşeron olarak çalışan arkadaşlarına destek verdiğini ifade ederek, "Benim arkadaşlarıma üzüldüğüm için şekerim yükseldi. Bende onlara destek veriyorum ve ameliyatlara girmiyorum. Onlara çok üzülüyorum bazıları işten çıkarıldı, bazılarının ise görev yeri değiştirilmek isteniyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber