Veteriner, temizlik işçisi oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2011 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Çiğli Belediyesi'nde, iki yıldır veteriner olarak görev yapan Yusuf Özdemir, Başkan Metin Solak tarafından temizlik işlerine gönderildi.

Mustafa OĞUZ

Çöp kamyonu peşinde sokakları temizleyen Özdemir, "Ben bir veterinerim. Fakülteyi, temizlik işçisi olmak için mi yıllarca okuyup bitirdim? Gururuma dokunuyor. Üç gündür uyuyamıyorum. Bunları hak etmedim" diyerek tepki gösterdi.

Üç çocuk babası Yusuf Özdemir, Sasalı Belediyesi'nde temizlik işçisi kadrosunda bulunurken, belediyenin kapatılmasıyla birlikte, önceki Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut tarafından veteriner hekim olarak görevlendirildi. İki yıl boyunca veteriner olarak görevini yapan Özdemir, Çiğli Belediyesi'nin şimdiki Başkanı Metin Solak tarafından temizlik işlerine geri gönderildi. Çöp kamyonunun peşinde sokakları temizleyen Özdemir, "Ben bir veterinerim. Fakülteyi, temizlik işçisi olmak için mi yıllarca okuyup bitirdim? Gururuma dokunuyor. Üç gündür uyuyamıyorum. Bunları hak etmedim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kararı veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, "Kendisi verilen görevleri yerine getirmiyor. Üstelik iş saatinde gidip sokakta sahipsiz hayvanların bakımını yapacağına, çevredeki fabrikaların özel hayvanlarının bakımlarını yapıyor. Kuduz ihbarlarına gittiğinde bile 'hayvanı bulamadım' diyerek bakmadan geri dönüyor. Çalışma ortamını kötü davranışlarıyla bozuyor. Bu konuda amirleri ve arkadaşları da kendisinden şikayetçi. Hakkında bir çok kez görevini yerine getirmediği için tutanak tutulup, sözlü olarak uyarıldı. Uyarılara rağmen bildiğini yapmaya, aynı şekilde davranmaya devam etti. Bağlı bulunduğu sendikaya, bu konuda yazı yazdık. Disiplin soruşturması geçirdi. Disiplinsiz davranışlarından ötürü 3 yevmiye para ceza kesildi. Bununla da kalmayıp işyerinde cinsel içerikli filmler seyrettiği iddiaları da var. Ayrıca kendisi, psikolojik tedavi de görüyor. Görevini yerine getirmeyen, iş disiplinini bozan birisiyle kim çalışmak ister? Zaten kendisi bize temizlik işçisi kadrosunda gelmiş. Ben de geldiği kadrodaki işine geri gönderdim. Temizlik işi yapmak, ayıp bir görev mi?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber