Fatih projesini tamamlayan ilk ilçe

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2011 19:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aladağ (ADANA) Kaymakamlığı tarafından okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve ilçe merkezindeki tüm sınıfların (43 derslik) akıllı sınıf sistemine geçirilmesi için 2 aydır yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kaymakamlık koordinasyonunda, tüm kamu kurum ve kuruluşları, gönüllü vatandaşlar ve hayırseverler tarafından gece gündüz çalışılarak yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Hiçbir kamu ödeneği kullanılmadan hazırlanan bu projenin hedefinin ?Aladağ'daki okulların kolej standardının üstüne çıkartılması? olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Kürşat GÜLERYÜZ; Devletimizin 2014 yılında tamamlamayı planladığı FATİH PROJESİ kapsamındaki Bilgi Teknolojileri sınıflarını (BT) 2011 yılının ilk yarısı itibariyle ilçemizde tamamlamayı hedefledik. Bu çerçevede ilçe merkezindeki okullarımıza ait 43 dersliğin internet erişimi olan, Dokunmatik Akıllı Tahta, 20.000 saat led ömrü olan, ve gün ışığında perdesiz ortamda kullanılabilen ileri teknolojiye sahip projeksiyonlar, ses ve video sistemleri ve dizüstü bilgisayarlarla (loptop) donatıldığını belirtti.

Ayrıca ilk etapta; 1970'lerde yapılmış olan, uzun zamandır kapsamlı tadilat görmeyen ve hala kömür sobalarıyla ısınma gereksinimi karşılanan Atatürk İlköğretim Okulunun tam kapsamlı tadilata sokulduğu, kalorifer sistemi yapıldığı, fayansından kapılarına, korkuluklarından karolarına, her şeyinin yenilendiği, çevre düzenlemesinin yeniden yapıldığı, Atatürk Büstü olmadığı için yeni bir Atatürk büstü yapıldığı ve okulun Adana'daki özel okullar standardına yükseltildiği, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Lise binasının da orta ölçekli tadilattan geçirildiği belirtildi.

Hedeflerinin köylerde eğitim-öğretime devam eden diğer okullarında aynı standarda çıkartılması olduğunu belirten yetkililer herkesin bu çalışmalara katkısını beklediğini ifade ettiler.

İlçe Kaymakamı Kürşat GÜLERYÜZ; Milli Eğitim Müdürü ve yöneticileri, Mal Müdürü, Jandarma Komutanı, Orman Müdürü, İl Genel Meclis üyeleri başta olmak üzere bir çok kişinin gece gündüz, hafta sonu tatili demeden bir şantiye işçisi edasıyla çalıştığını bu nedenle hepsine ayrı ayrı teşekkür borçlu olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber