İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çalışan memur, KPSS ile yeni yerleştiği memur kadrosuna istifa edip geçemez

657 sayılı Kanunun 97. maddesinde istifa eden bir Devlet memurunun, yeniden 657'e tabi memur kadrosuna atamasının yapılabilmesi için, en az 6 ay beklenmesi gerektiği yönünde bir hüküm bulunmaktadır. Ancak bu hüküm, memur olarak çalışmakta olup da, KPSS tercih işlemlerine katılan bazı adaylarca yanlış değerlendirilmektedir. Bazı memur arkadaşlar, KPSS tercih işlemleri ile yeni bir memur kadrosuna atanmaya hak kazandığında, istifa edip 6 ay bekledikten sonra yerleşmiş olduğu memur kadrosuna atanabileceğini düşünmektedir. Bu düşüncenin yanlışlığına dair bir açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Ben Mühendisim ve 2011/1 KPSS atamasıyla mühendislik dışı bir memuriyete yerleşirsem.
daha sonraki 2012 kpss puanıyla mühendislik bölümümle ilgili biryeri kazanmam halinde atama yapılırmı? istifa edip 6 ay beklemem mi lazım?
acil bir şekilde cevaplarsanız sevinirim.

CEVAP: Bilindiği üzere memur olarak çalışmaya başlayanlar, yeniden KPSS'ye girebilmekte ve tercih işlemlerine katılabilmektedir.

Diğer taraftan da, KPSS tercih kılavuzunda 657'e tabi memur kadroları ile 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.

1- Memur olarak çalışan birinin yeniden bir memur kadrosuna yerleşmesi halinde, yeni kadroda göreve başlayabilmesi için çalıştığı kurumun onay vermesi (muvafakat) gerekmektedir. Bu bağlamda, onay alamayanlar (muvafakat) yeni memur kadrosunda göreve başlayamaz. Ancak bu durumda, onay vermeme işlemi 60 gün içinde dava edilebilir. Mahkeme hakimi her iki tarafın da görüşlerini alarak bir karar verecektir. Bu konudaki olumlu kararlar olduğu gibi olumsuız kararlar da çıkabilmektedir. Memurlar.net'te daha önce yayımlanmış olumlu karar için tıklayınız.

2- Memur olarak çalışan birinin yeniden bir memur kadrosuna yerleşmesi durumunda, memurun "istifa edeyim, 6 ay dışarda bekleyeyim, sonra atamam yapılır" şeklindeki düşüncesi tümüyle yanlıştır. Atamanın yapılması halinde en geç 15 gün içinde göreve başlamak kanunen zorunludur (657/62 ve 63. maddeler). Hiçbir kurum, 6 ay boyunca beklemez, zaten de bu şekilde bir geçiş yöntemi bulunmamaktadır.

3- Memur olarak çalışanlar, KPSS tercih kılavuzunda yer alan 399'a tabi sözleşmeli pozisyonları tercih etmesi halinde, geçiş için muvafakata yani kurumun onayına gerek yoktur. Direkt olarak memuriyetten istifa edip, sözleşmeli yeni göreve başlayabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber