Müftülükte yolsuzluk iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Rize'de afetzede öğrenciler için Rize İl Müftülüğü aracılığı ile gönderiler bursların, afetten etkilenmeyen müftülük personelinin çocuklarına verildiği iddiaları üzerine Rize Valiliği Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan konunun incelenmesi için müfettiş talep etti.

Rize'de ortaya atılan iddiada 2002 yılında Rize'nin Güneysu, Çayeli ilçeleri ve Çaykent Beldesi'nde etkili olan sel ve heyelanlarda mağdur olan öğrenciler için yurt dışından gönderilen 20 kişilik bursun büyük bölümünün dönemin Rize Müftülüğü çalışanlarının çocuklarına verildiği iddia edildi.

İddialarla ilgili olarak ortaya çıkar belgelere göre merkezi Almanya'da bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği 1 Ekim 2003 tarih ve HUM/2003-744 sayılı yönetim kurulu başkanı Rızvan Çakır'ın imzasını taşıyan yazı ile Rize il Müftülüğü'nden 2002 yılında yaşanan afette mağdur olan 20 öğrencinin belirlenmesini, kuruluş olarak bu öğrencilere burs yardımında bulunacaklarını bildirdi.

Rize İl Müftülüğü ise 30 Ekim 2003 tarih ve B.21.DİB.453.00.02/620-3484 sayılı üzerinde dönemin Rize İl Müftüsü Zeki Sayar'ın imzasını taşıyan resmi yazı ile kuruluşun talebine göre burs almaya uygun görülen 20 ismi bildirdi.

Konuyla ilgili olarak H.T isimli bir müftülük personeli Rize Valiliği ve İl Müftülük Makamına çeşitli tarihlerde bir çok şikayet dilekçesi verdi.

Şikayet dilekçeleri üzerine 14 Kasım 2007 tarihinde Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut'un imzasını taşıyan cevap yazısında H.T'den, bir daha eksik bilgiler ile şikayette bulunulmaması istendi. 21 Ocak 2011 tarihli Rize İl Müftülüğü tarafından verilen ve şu anki İl Müftüsü İlyas Serenli'nin imzasını taşıyan cevap yazısında ise, H.T'ye şikayetlerinin devam etmesi üzerine hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Öte yandan, konuyla ilgili olarak Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu ithamlar bu süreç içerisinde gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerekse Valilikçe birçok kez inceleme konusu yapılmış ayrıca izlenen hukuki prosedür sonucu dosya yargıya da intikal ettirilmiştir. Son olarak aynı ithamların tekrar gündeme getirilmiş olması ve Diyanet camiasını derinden üzmüş olması gibi nedenlere konunun hassasiyet ve önemine binaen yeniden inceleme yapmak üzere Valilikçe Diyanet İşleri

Başkanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunulmuştur" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber