Aksaray'a Mercedes fakültesi

Haber Giriş : 18 Nisan 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERCEDES Benz Türk A.Ş. ile Esslingen ve Hacettepe Üniversitesi fakülte kuruyor. Aksaray'da kamyon üreten Mercedes'in desteğiyle ?Otomotiv Mühendisleri? yetişecek.

Mercedes'İn kamyon üretimi yaptığı Aksaray'da Otomotiv Mühendisliği Fakültesi'nin kurulmasının ardından ileri teknolojide üretimin yapılacağı otomotiv ağırlıklı Endüstri Bölgesi'nin kurulması planlanıyor. Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, yıllardır Mercedes'in

kamyon ve çekici üretimini Aksaray'da yaptığını söyledi. İç piyasanın ihtiyacını karşılayan Mercedes'in artık, üretiminin yüzde 45'ini yurt dışına yaptığını vurgulayan Alaboyun, bu ihracatın Aksaray ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını bildirdi. Alaboyun, Mercedes'in Aksaray'ın konumunu en iyi şekilde değerlendirerek, iç piyasa ve yurt dışına ürünlerini kolaylıkla pazarlayabildiğini belirterek, şunları kaydetti: ?Mercedes'e yan ürün veren başka bir firma da üretiminin yüzde 40'ını Mercedes'e kalanını ise yurt dışına ihraç ediyor. Yeni firmaların Aksaray'a gelmesinde önemli rol oynayan Mercedes bir adım daha ileri giderek, bölgeye Otomotiv Mühendisliği Fakültesi'nin kurulması için çalışma başlattı. Çalışma sonucunda, Merdeces Benz Türk A.Ş ile Esslingen ve Hacettepe Üniversiteleri (HÜ) arasında anlaşma sağlandı. YÖK'ün de destek verdiği bu çalışma kapsamında HÜ'den birkaç öğretim üyesi Esslingen Üniversitesi'ne giderek, eğitim alacak ve 2006 yılından itibaren fakülteye öğrenci kabul edilmeye başlanacak.'' Otomotiv mühendislerinin Ankara'da iki yıllık teorik eğitimin ardından Aksaray'da 2 yıl görecekleri uygulamalı derslerle tam anlamıyla yetişmiş olarak mezun olacaklarını ifade eden Alaboyun, bu okulun bile bölgeye yatırımcı gelmesinde etkili rol oynayacağını ifade etti.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber