Cemil Çiçek'in ilk işi 'komisyonlara çağrı' mektubu olacak/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAMDİ ATEŞ

AK Parti'nin planına göre, yeni seçilecek Meclis Başkanı CHP ve BDP'den komisyon üyelerini bildirmelerini isteyecek. İsim gelmezse boşlukları AK Parti ve MHP dolduracak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Meclis bal gibi çalışır" sözlerinin arkasındaki alternatif plana SABAH ulaştı. Yeni seçilecek Meclis Başkanı CHP ve BDP'ye komisyona üyelerini bildirmeleri için parti yönetimlerine yazı yazacak. Makul sürede isim verilmezse AK Parti ve MHP milletvekilleri, CHP ve BDP'nin kontenjanlarını dolduracak. Böylece TBMM'nin yasama çalışmalarında aksaklık olmayacak. Yeni Meclis başkanı CHP ve BDP'nin yemin etmesi çalışmaları katılması için çaba sarf edecek. AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı Cemil Çiçek de, başvurusunda, yemin krizini çözmek için yoğun çaba sarf edeceği mesajını verdi.

'ZORLAMA' STRATEJİSİ

AK Parti kurmayları Erdoğan'a CHP ve BDP olmadan da TBMM'nin çalışabileceğini içeren bilgi sundular. Kurmaylar, Erdoğan'a, Genel Kurul ve komisyonlarda toplantı yeter sayısı ve karar yeter sayısının AK Parti milletvekilleri tarafından sağlanabileceğini, AK Parti milletvekillerinin aksatmaması durumunda Meclis'in çalışacağını bildirdiler. Bunun üzerine AK Parti, CHP ve BDP'yi yemin etme ve TBMM çalışmalarına katılması için zorlayacak bir yol izleme kararı aldı. Buna göre, Yeni Meclis Başkanı, CHP ve BDP'nin yemin edip TBMM çalışmalarına katılması için yoğun bir çaba sarf edecek. CHP ve BDP'ye komisyona üyelerini bildirmeleri için resmi bir yazı yazılacak ve isimler isteyecek. Bu isimler gelmezse, makul bir süre beklendikten sonra TBMM'deki sandalye sayısına göre AK Parti ve MHP'li milletvekilleri komisyonlarda CHP ve BDP'nin yerini dolduracak.

ERGÜN: CHP TATİLE GİTSİN

Öte yandan CHP ve BDP'nin tutumuna AK Parti'nin tepkisi sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP kendi kazdığı kuyuya düştü. Düştüğü çukurdan kendisi çıkmalı, bir başka yerden medet ummamalı. CHP, önce gelip Meclis'te yeminini etsin. Meclis'te tekliflerini sunarlar. Yetkili kurullarda konuşulur. Ama bunlar şarta bağlı olmaz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "anayasayı ihlal ederiz, Genel Kurula gireriz" sözlerine yanıt veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise, "CHP'nin iyi bir yaz tatiline ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Parlamento tatile çıkacak nasılsa. Hem seçim sonucunu hem protesto faaliyetlerinin kamuoyunda nasıl algılandığını, partilerine nasıl zarar verdiğini de iyi şekilde analiz edeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

'Beyaz sayfa' mesajı

AKParti'nin Meclis Başkan Adayı Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra, CHP ve BDP'ye "beyaz sayfa açmak istediği" mesajını gönderdi. Dilekçesini TBMM Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Neziroğlu'na teslim ettikten sonra gazetecilere değerlendirmede bulunan Çiçek, güzel bir Meclis açılışı yapılamadığını ifade ederek, "Sorunları vuruşarak değil konuşarak çözme konusunda güçlü bir irade ortaya koymalıyız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber