Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlık dönemi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli Tıp Kurumu'nda revizyon vakti... Grup başkanlıklarının bulunduğu 8 ilden her biri artık farklı alanda uzman olacak. Hataların önüne geçmek için narkotik birimleri belli kentlerde faaliyet gösterecek. Yerli cihaz kullanılacak

Ercan ÖZTÜRK/İSTANBUL

Üst üste yaşanan olaylarla çok konuşulan Adli Tıp'ta yeni dönem. Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Adli Tıp raporlarıyla ilgili tartışmaları bitirecek bir projeye hazırlanıyor. İstanbul dışındaki 8 ilde bulunan grup başkanlıkları yeniden yapılandırılıyor. Öncelikle binalar sıfırdan inşa edilecek. Ankara'daki narkotik birimi kapatılıyor. Sadece İstanbul, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon'daki kimya ihtisas dairelerinde narkotik üzerine işlem yapılacak. Ankara Kimya İhtisas Dairesi, patlayıcı ve yanıklar konusunda uzmanlaşacak. İstanbul'da yeni atölyeler kurulacak. Burada eğitim gören ler, eğitim aldıkları alanda çalışmak için o illere dağılacak. Anadolu yakasına da Adli Tıp Grup Başkanlığı kuruluyor.

DOSYA ANALİZİ YAPILDI

İnce, radikal değişiklikleri anlattı: 'Hangi birime, hangi konuda ne kadar dosya geliyor çıkardık. Böylelikle 'o birimde nereyi güçlendirelim'in sonucunu bulduk. Narkotik birimleri İstanbul Antalya, Trabzon ve Diyarbakır'da duracak. İzmir, Adana, Malatya ve Bursa grup başkanlıklarının uzmanlık alanları önümüzdeki günlerde belirlenecek. Her başkanlıkta Toksikoloji birimi olacak Biyoloji İhtisas Dairesi'nde kullandığımz ürünlerin yüzde yüze yakınını yurtdışından alıyoruz. TÜBİTAK ile işbirliği yaparak kendi cihazımızı üretecek bir kurum haline geleceğiz. Morg İhtisas Dairesi'nde havalandırma sistemlerindeki aksaklıklar yüzünden bazı üniteler çalışmıyordu. Bakanlıktan para desteği aldık. Riskli otopsi salonunun özellikli olması gerekiyor.

İSTANBUL RAHATLIYOR

İstanbul'daki dosya yoğunluğunu azaltmak için çalışmaları tamamladık. Anadolu Yakası'na bir grup başkanlığı kuracağız. İstanbul'daki işleri de ikiye bölmüş olacağız. Başkanlık binaları sıfırlanacak.'

AKŞAM, Antalya'da kandaki uyuşturucu miktarını yanlış ölçen CEDIA adlı cihaz ve 'inisiyatif' polemiğinin, kurum personeli arasında tartışma yarattığını duyurmuştu. İnce bu konuyu şöyle değerlendirdi: Kurum içi çekişme olarak görüyorum. Alttan çok donanımlı bir ekip geliyor. Ya bu adamlara yolu açacaksınız ya da işbirliği yapacaksınız. Yolu açarsanız o çocuklar sizi sırtında taşır. Bu cihazı kaldırmaya karar verdik. CEDIA 50 nanogramın altını ölçemiyor. Birinde 10'da birini ölçebiliyorken diğerinde 10'da 10'unu ölçebiliyorsun..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber