Firara göz yuman polis şefine 3 yıl ceza istendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Temmuz 2011 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki skandal firarla ilgili soruşturma tamamlandı. Aranan zanlının kaçışına göz yummakla suçlanan polis şefi 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Karşılıksız çek vermek suçundan aranan bir zanlının Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kaçtığının ortaya çıkmasının ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Zanlının kaçmasına neden olan 5 polis Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verirken, Zanlı Can M.'nin tutuklanmasına izin vermeyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Emniyet Müdürü Özkan Elgin'in de şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Savcılık Emniyetteki skandal firar için iddianame hazırlayarak Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'in hazırladığı iddianamede Ankara Emniyeti Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özkan Elgin'in görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Zanlıyı polise teslim etmedi

Emniyet teşkilatını sarsan olay ise şöyle gerçekleşti: İddialara göre işadamı Can M. arkadaşı A.K. ile birlikte, iki hafta önce, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özkan Elgin'i ziyaret için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gitti. Kapıda görevli polislerin yaptığı Genel Bilgi Toplama (GBT) araştırmasında Can M.'nin karşılıksız çek vermek suçundan mahkemece arandığı tespit edildi. Polisler hakkında mahkemece yakalama kararı bulunan kişiyi gözaltına almak için Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özkan Elgin'in makamına çıktı. Ancak yine iddiaya göre, Elgin, ?Benim makamımdan ziyaretime gelen birini alamazsınız. Ziyaret sonrası kapıya gelir, size teslim olur? dedi. Bu durumdan yararlanan zanlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kimliğini de almadan kayıplara karıştı. 8MUSTAFA TÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber