Görme engellilerden Ak Partili belediye hakkında suç duyurusu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görmeyenleri Koruma Derneği, derneğin Ankara şubesine "hiçbir ön uyarı yapılmadan kapısı kırılarak girildiği, eşyaların boşaltıldığı ve dernek yöneticilerine hakarette bulunulduğu" iddiasıyla Altındağ Belediyesi görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernek üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini sunmalarının ardından, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği Genel Başkanı Haldun Kırkık, Altındağ'da bulunan ve kamu yararına çalışan dernek statüsündeki derneğin Ankara Şubesi'ne, geçen Cuma günü saat 20.00'de Altındağ Belediyesine bağlı 40-50 kişilik bir ekip tarafından hiçbir ön uyarı yapılmadan, kapısı kırılarak girildiğini, eşyaları boşaltılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ve durumu öğrenerek binaya gelen yöneticilere ise belediye çalışanlarınca hakaret edildiğini ileri sürdü.

Söz konusu binanın, Altındağ Belediyesine ait olmakla birlikte, "sosyal sorumluluk" çerçevesinde yıllardır engellilerin kullanımına tahsis edildiğini anımsatan Kırkık, binanın boşaltılması için daha önce belediye tarafından tebligat yollandığını ancak kesin bir tarih belirtilmediğini ve ön uyarı yapılmadığını belirtti.

Kırkık, "Unutulmamalıdır ki kentlerin alt yapı yetersizliğinden caddelerin, sokakların engellerle dolu olmasından dolayı milyonlarca özürlü insanımız ulaşım, erişim sorunu yaşamakta, bu vatandaşlarımızın sadece yüzde 4'ü eğitim olanaklarından yararlanabilmekte ve sadece yüzde 7'si bir iş bulup çalışabilmektedir. Bu çarpık durumun sorumlularından birisi de hiç kuşkusuz yerel yönetimlerdir" dedi.

Yerel yönetimlerin, özürlülere engel değil, hizmet veren kurumlar olması gerektiğini belirten Kırkık, "Altındağ Belediyesinden derneğimize gelerek kapıları kırıp yöneticilere hakaret eden bu kişiler, neye ve kime hizmet etmektedirler" diye konuştu.

Görmeyenleri Koruma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Yasemin Karadağ adına, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, belediye görevlilerinin, "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal", "gasp ve eşyaya zarar verme", "tehdit", "hakaret" ve "kötü muamele" gibi suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber