Sosyologların hizmet sınıfı toplu olarak değişti

4 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan kararnamenin ek maddelerinde ise birden çok kanunda değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerden birisi ise Folklor Araştırmacısı, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Patologu ve Sosyolog unvanlı kadroların hizmet sınıfına ilişkindir. Yapılan düzenlemeyle bu unvanlarda yer alanların kadrolarının hizmet sınıfı toplu olarak "Teknik Hizmetler Sınıfı" olarak değiştirilmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılmış ve "Folklor araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog unvanları", 657'deki Teknik Hizmetler Sınıfına alınmıştı.

Ancak bu düzenleme tek başına yeterli değildi. Bu düzenleme sonrasında her kurumun kadrosunda yer alan bu unvanların hşzmet sınıflarının Bakanlar Kurulu Kararıyla THS olarak değiştirilmesi gerekmekteydi. Mevzuat bunu zorunlu kılmaktaydı.

4 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 644 sayılı KHK ile bu sorun aşılmıştır. KHK'nın "Atıflar, yürürlükten kaldırılan ve değiştirilen hükümler " başlıklı 37. maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir:

"(21) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin kurumlara ait bölümlerinde yer alan Folklor Araştırmacısı, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Patologu ve Sosyolog unvanlı kadroların sınıfı Teknik Hizmetler Sınıfı olarak değiştirilmiştir."

Bundan sonraki süreci 14 Aralık 2010 tarihinde açıklamıştık. Detaylı haber metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber