2005/8681 sayılı Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı

Haber Giriş : 19 Nisan 2005 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19/04/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2005/8681

Ekli ?Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair Karar?ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı'nın 12/03/2005 tarihli ve 4299 sayılı yazısı üzerine, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu'nun 14 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 4/4/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

GELİŞTİRME ÖDENEĞİ ÖDENMESİNE DAİR KARAR

Madde 1 - Diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına; almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının memur aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle hesaplanacak tutara, ekli cetvelde yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerleşim yerlerine göre belirlenen oranların uygulanması sonucu bulunacak miktarda geliştirme ödeneği ödenir.

Bu ödenek, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

Bu Karar hükümleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları hakkında uygulanmaz.

Madde 2 - Geliştirme ödeneği;

a) Bu ödeneğin verilmesi öngörülen yerlerdeki yükseköğretim kurumlarına ait öğretim elemanı kadrosuna atanarak, atandığı yükseköğretim kurumunda fiilen çalışanlara,

b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci maddesi ve 40 ıncı maddesinin (b) fıkrası ile 41 inci maddesi uyarınca diğer yükseköğretim kurumlarında görevlendirilenlere,

c) Kadrosu başka bir yükseköğretim kurumunda olmakla birlikte, geliştirme ödeneği verilmesi öngörülen yerlerdeki yükseköğretim kurumlarına rektör veya dekan olarak usulüne uygun şekilde atananlara,

d) (Ek: 15 Mart 2009 tarihli R.G.) 2547 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca gerçekleştirilen yurtiçi öğrenci değişim programlarına bir yarıyıldan az olmamak üzere katılan öğretim üyelerine,

görevin yapıldığı yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerler için bu Karara ekli cetvelde öngörülen oranlar üzerinden fiilen görev yaptıkları sürece ödenir.

2547 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin (a) fıkrasına dayanılarak yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere görevlendirilen öğretim elemanlarına, kadrolarının yer aldığı yükseköğretim kurumunun bulunduğu yerler için ekli cetvelde öngörülen oranlar üzerinden geliştirme ödeneği ödenir.

Bu Karara ekli cetvelde geliştirme ödeneği ödenmesi öngörülen yerlerde yeni kurulan yükseköğretim kurumlarının fiilen eğitim-öğretim faaliyetine başlamamış olması durumunda bu yerlerdeki yükseköğretim kurumları için belirlenmiş geliştirme ödeneği, söz konusu yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretime başlaması konusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından izin verilmiş olması kaydıyla ve fiilen eğitim-öğretime başlanıncaya kadar sadece rektör, dekan, yüksekokul müdürü, enstitü müdürü ve konservatuar müdürü olarak atanmış öğretim elemanlarına ödenir.

Madde 3 - Geliştirme ödeneği, çalışmayı izleyen aybaşında ödenir. Bu ödeneğe, ödeneğin verilmesi gereken yükseköğretim kurumlarında fiilen göreve başlanıldığı tarihten itibaren hak kazanılır. Görevden ayrılma halinde, o ay içinde çalışılan günler itibarıyla hesap edilerek ödenir. Daha yüksek veya daha düşük geliştirme ödeneğine hak kazanacak şekilde görev yerleri değişenler hakkında da aynı usule göre işlem yapılır.

Madde 4 - Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent ve Araştırma Görevlisi dışındaki kadrolara atanmış öğretim elemanlarına, bu Karar hükümlerine göre hesaplanacak geliştirme ödeneği miktarının yarısı ödenir.

Madde 5 ? Geliştirme ödeneği, 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesine göre öğretim elemanlarının döner sermaye gelirlerinden alabilecekleri payın tespitinde dikkate alınmaz.

Madde 6 - Geliştirme ödeneğinden yararlanabilmek için görevin ilgili yükseköğretim kurumlarında fiilen yapılması şarttır.

Ancak;

a) Yıllık izin süresince,

b) Bir takvim yılında toplam 15 günü aşmayan mazeret izni süresince,

c) Hastalık izni kullanılması, tedavi kurum veya kuruluşlarında yatmak suretiyle tedavi görülmesi ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 20 nci maddesine göre refakatçi izni verilmesi hallerinde (ancak, bu bent uyarınca ödenecek geliştirme ödeneğinin toplam süresi, her ne suretle olursa olsun bir takvim yılı içinde 30 günü geçemez),

d) 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesi ile mevzuatı uyarınca yurt içi veya yurt dışında geçici görevlendirme sebebiyle ayrılmalarda 15 güne kadar olan süreler için (ancak, bu bent uyarınca ödenecek geliştirme ödeneğinin toplam süresi, her ne suretle olursa olsun bir takvim yılı içinde 30 günü geçemez),

e) (Ek: 14 Temmuz 2006 tarihli R.G.) 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 35 inci maddesinde belirtilen işlerde görev alınması halinde, bu işlerde görev yapılan süreler için,

fiilen çalışma şartı aranmaz.

Madde 7 - Geliştirme ödeneği;

a) 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesine göre lisansüstü eğitim-öğretim için yurt dışına gönderilenlere,

b) 2547 sayılı Kanunun 38 inci maddesine göre görevlendirilenlere,

c) Özel kanunlardaki hükümlere dayanılarak yükseköğretim kurumları dışında görevlendirilenlere,

d) Kısmi statüde çalışanlara,

ödenmez.

Madde 8 - Bu Kararın yayımı tarihinden sonra;

a) İl belediyelerinin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesi halinde, büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil olan veya bu sınırlar içerisinde yeni kurulan ilçelerdeki yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına, değişikliği takip eden aybaşından itibaren verilecek geliştirme ödeneği için, ekli cetvelde büyükşehir belediyesine dönüştürülmeden önceki yerleşim yerleri için belirlenen oranlar esas alınır.

b) Karara ekli cetveldeki mevcut büyükşehir belediyesi sınırlarına katılan yerleşim yerlerindeki yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanları ile bu Kararın yayımından önce 10/07/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince büyükşehir belediyesi sınırlarına katılmış olan yerleşim yerlerindeki yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına ödenecek geliştirme ödeneğinde, katıldığı büyükşehir için belirlenen oran dikkate alınmaksızın ekli cetvelde bu yerleşim yerleri için belirlenmiş oranlar esas alınır.

c) Ekli cetvelde yer alan ilçelerin il'e dönüştürülmesi veya ilçelerin bağlı olduğu illerin değişmesi, yeni ilçelerin kurulması veya büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki yerleşim yerlerinin büyükşehir belediyesi sınırları dışına çıkarılması ya da cetvelde yer alan yerleşim yerlerinde bu maddede sayılan hallerin dışında herhangi bir değişiklik olması halinde, söz konusu yerleşim yerlerindeki yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına geliştirme ödeneği ödenip ödenmemesi ile ödenecekse hangi oranlar üzerinden ödeme yapılacağına söz konusu değişikliğin ilgili olduğu önceki ve/veya yeni il kapsamındaki yerleşim yerleri için öngörülen en yüksek oranı geçmemek üzere ve emsali yerleşim yerleri dikkate alınmak suretiyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığı tarafından karar verilir. Bu şekilde belirlenen geliştirme ödeneği net tutarının, aynı yerdeki aynı yükseköğretim kurumunda aylık derece ve kademesi ile unvanı itibarıyla aynı durumda bulunan bir öğretim elemanına bu Karar hükümlerine göre değişiklikten önce belirlenmiş olan oranlar ve değişiklik tarihinde uygulanan memur aylık katsayısı esas alınarak hesaplanan aylık geliştirme ödeneği net tutarından az olması halinde, bu farkın; değişikliğin yapıldığı takvim yılı içerisinde yapılacak ödemelerde %100'ü, izleyen ilk yıl içerisinde yapılacak ödemelerde %75'i, izleyen ikinci yıl içerisinde yapılacak ödemelerde %50'si, izleyen üçüncü yıl içerisinde yapılacak ödemelerde ise %25'i damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenmeye devam olunur. Ancak bu şekilde yapılacak fark ödemesi, 9 uncu ve geçici 2 nci maddede belirtilen süreleri hiçbir şekilde aşamaz.

Madde 9 ? Bu Kararın yürürlük tarihinden sonra fiilen eğitim-öğretime başlayan yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına ödenen geliştirme ödeneğine, fiilen eğitim-öğretim faaliyetine başlanıldığı tarihi takip eden aybaşından itibaren onbeşinci yılın sonunda son verilir.

Madde 10 - Bu Kararın uygulanmasında oluşacak tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Madde 11 ? Bu Kararın yayımını takip eden aybaşında, 18/1/1995 tarihli ve 95/6509 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan ?Geliştirme Ödeneğinin Ödenmesine Dair Karar? yürürlükten kalkar.

Geçici Madde 1 - Bu Karar uyarınca aylık olarak ödenecek geliştirme ödeneği net tutarının, aynı yerdeki aynı yükseköğretim kurumunda aylık derece ve kademesi ile unvanı itibarıyla aynı durumda bulunan bir öğretim elemanına 18/1/1995 tarihli ve 95/6509 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan ?Geliştirme Ödeneğinin Ödenmesine Dair Karar? hükümleri ve 15/1/2005 tarihinde geçerli olan memur aylık katsayısı esas alınarak hesaplanan aylık geliştirme ödeneği net tutarından az olması halinde, bu farkın; 2005 ve 2006 yılı içerisinde yapılacak ödemelerde %100'ü, 2007 yılı içerisinde yapılacak ödemelerde %75'i, 2008 yılı içerisinde yapılacak ödemelerde %50'si, 2009 yılı içerisinde yapılacak ödemelerde ise %25'i damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenmeye devam olunur.

Geçici Madde 2 - Bu Kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ekli cetvelde belirtilen yerlerde eğitim-öğretime devam eden yükseköğretim kurumları ile bu yükseköğretim kurumlarından Kararın yürürlük tarihinden sonra yerleşim yerleri değişen yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim elemanlarına, geliştirme ödeneği ödenmesine 15/12/2014 tarihinde son verilir. Ancak, anılan tarih itibarıyla fiilen eğitim-öğretime başlanıldığı tarihten itibaren onbeş yılı doldurmayan yükseköğretim kurumlarında, onbeşinci yılın sonuna kadar bu ödeneğin ödenmesine devam edilir.

Madde 12 - Bu Karar hükümleri; 18/1/1995 tarihli ve 95/6509 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirleme yapılmamış yükseköğretim kurumları için 15/1/2005 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde, diğer yükseköğretim kurumları için yayımını takip eden aybaşında yürürlüğe girer.

Madde 13 - Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GELİŞTİRME ÖDENEĞİ CETVELİ

İL İLÇE Uygulanacak Ödenek Oranları(%)
ADANA Büyükşehir 0
Ceyhan 15
Pozantı 15
İmamoğlu 20
Karataş 20
Kozan 20
Yumurtalık 20
Karaisalı 25
Feke 60
Aladağ 65
Saimbeyli 65
Tufanbeyli 75
ADIYAMAN
Merkez 230
Besni 230
Gölbaşı 230
Çelikhan 240
Kahta 240
Samsat 240
Tut 240
Gerger 260
Sincik 260
AFYONKARAHİSAR
Merkez 25
Başmakçı 30
Bolvadin 30
Çay 30
Dazkırı 30
Dinar 30
Emirdağ 30
AFYONKARAHİSAR İscehisar 30
Sandıklı 30
Bayat 35
Çobanlar 35
Evciler 35
İhsaniye 35
Kızılören 35
Sinanpaşa 35
Sultandağı 35
Şuhut 35
Hocalar 40
AĞRI
Merkez 350
Doğubeyazıt 360
Eleşkirt 360
Hamur 360
Patnos 360
Taşlıçay 360
Tutak 360
Diyadin 370
AKSARAY
Merkez 40
Ortaköy 50
Sarıyahşi 50
Güzelyurt 60
Eskil 70
Ağaçören 80
Gülağaç 80
AMASYA
Merkez 90
Merzifon 90
Suluova 90
Gümüşhacıköy 100
Hamamözü 100
Taşova 100
Göynücek 110
ANKARA
Büyükşehir 0
Akyurt 0
Çubuk 0
ANKARA Elmadağ 0
Kazan 0
Polatlı 15
Ayaş 20
Beypazarı 20
Kızılcahamam 20
Çamlıdere 25
Güdül 25
Evren 30
Haymana 30
Kalecik 30
Nallıhan 30
Şereflikoçhisar 30
Bala 35
ANTALYA
Büyükşehir 0
Alanya 0
Kemer 0
Manavgat 0
Serik 0
Finike 10
Kumluca 10
İbradı 15
Demre 15
Kaş 15
Korkuteli 15
Akseki 20
Elmalı 20
Gazipaşa 20
Gündoğmuş 30
ARDAHAN
Merkez 350
Göle 360
Posof 360
Çıldır 370
Damal 370
Hanak 370
ARTVİN
Merkez 200
Arhavi 180
ARTVİN Hopa 180
Borçka 210
Murgul 230
Ardanuç 240
Yusufeli 250
Şavşat 270
AYDIN
Merkez 15
Yenihisar (Didim) 10
Germencik 15
İncirliova 15
Kuşadası 15
Nazilli 15
Söke 15
Bozdoğan 20
Buharkent 20
Çine 20
Karacasu 20
Karpuzlu 20
Koçarlı 20
Köşk 20
Kuyucak 20
Sultanhisar 20
Yenipazar 20
BALIKESİR
Merkez 15
Ayvalık 15
Bandırma 15
Burhaniye 15
Edremit 15
Erdek 15
Gömeç 15
Gönen 15
Havran 15
İvrindi 15
Susurluk 15
Bigadiç 20
Kepsut 20
Manyas 20
Savaştepe 20
Sındırgı 25
BALIKESİR Balya 30
Dursunbey 30
Marmara 30
BARTIN
Merkez 50
Amasra 50
Kurucaşile 60
Ulus 60
BATMAN
Merkez 280
Hasankeyf 300
Beşiri 330
Gercüş 330
Kozluk 340
Sason 340
BAYBURT
Merkez 240
Aydıntepe 250
Demirözü 260
BİLECİK
Merkez 30
Bozüyük 20
Osmaneli 20
Pazaryeri 20
Söğüt 20
Gölpazarı 25
İnhisar 30
Yenipazar 35
BİNGÖL
Merkez 330
Kığı 340
Yayladere 340
Adaklı 350
Genç 350
Karlıova 350
Solhan 350
Yedisu 350
BİTLİS
Merkez 330
Adilcevaz 330
Ahlat 330
Tatvan 330
Güroymak 340
Mutki 340
Hizan 350
BOLU
Merkez 20
Dörtdivan 25
Gerede 25
Göynük 25
Mengen 25
Mudurnu 25
Seben 25
Yeniçağa 25
Kıbrıscık 30
BURDUR
Merkez 20
Ağlasun 25
Altınyayla 25
Bucak 25
Çeltikçi 25
Gölhisar 25
Tefenni 25
Yeşilova 25
Çavdır 30
Karamanlı 30
Kemer 30
BURSA
Büyükşehir 0
Gemlik 15
Gürsu 15
İnegöl 15
İznik 15
Karacabey 15
Kestel 15
Mudanya 15
Mustafakemalpaşa 15
Orhangazi 15
BURSA Yenişehir 15
Keles 20
Orhaneli 20
Büyükorhan 25
Harmancık 30
ÇANAKKALE
Merkez 20
Ayvacık 20
Bayramiç 20
Biga 20
Çan 20
Eceabat 20
Ezine 20
Gelibolu 20
Lapseki 20
Bozcaada 25
Gökçeada 25
Yenice 25
ÇANKIRI
Merkez 60
Çerkeş 60
Korgun 60
Şabanözü 60
Atkaracalar 65
Eldivan 65
Kurşunlu 65
Bayramören 70
Ilgaz 70
Orta 70
Yapraklı 70
Kızılırmak 75
ÇORUM
Merkez 50
İskilip 60
Sungurlu 60
Dodurga 70
Kargı 70
Oğuzlar 70
Osmancık 70
Uğurludağ 70
Alaca 80
ÇORUM Laçin 80
Bayat 90
Boğazkale 90
Mecitözü 90
Ortaköy 90
DENİZLİ
Merkez 15
Babadağ 15
Honaz 15
Sarayköy 15
Akköy 20
Bozkurt 20
Buldan 20
Çal 20
Çardak 20
Çivril 20
Serinhisar 20
Acıpayam 25
Baklan 25
Beyağaç 25
Güney 25
Kale 25
Tavas 25
Bekilli 30
Çameli 30
DİYARBAKIR
Büyükşehir 250
Bismil 260
Ergani 260
Çermik 270
Çüngüş 270
Dicle 270
Lice 270
Çınar 280
Eğil 280
Hani 280
Hazro 280
Kocaköy 280
Kulp 280
Silvan 280
DÜZCE
Merkez 20
Akçakoca 25
Cumayeri 25
Çilimli 25
Gölyaka 25
Gümüşova 25
Kaynaşlı 25
Yığılca 30
EDİRNE
Merkez 20
Havsa 25
Keşan 25
Uzunköprü 25
Enez 30
İpsala 30
Lalapaşa 30
Meriç 30
Süloğlu 30
ELAZIĞ
Merkez 200
Keban 220
Ağın 230
Palu 240
Sivrice 230
Kovancılar 240
Alacakaya 250
Baskil 250
Karakoçan 250
Maden 250
Arıcak 260
ERZİNCAN
Merkez 230
Refahiye 240
Üzümlü 240
Kemah 250
Kemaliye 250
Tercan 250
İliç 260
Otlukbeli 260
Çayırlı 270
ERZURUM
Büyükşehir 200
Ilıca 200
Pasinler 210
Aşkale 220
Tortum 220
Uzundere 220
İspir 230
Köprüköy 230
Pazaryolu 230
Hınıs 250
Horasan 250
Narman 250
Oltu 250
Çat 260
Tekman 260
Olur 270
Karaçoban 280
Karayazı 280
Şenkaya 280
ESKİŞEHİR
Büyükşehir 0
Alpu 20
Beylikova 20
Çifteler 20
İnönü 20
Mahmudiye 20
Mihalgazi 20
Mihalıççık 20
Sarıcakaya 20
Seyitgazi 20
Sivrihisar 20
Günyüzü 30
Han 35
GAZİANTEP
Büyükşehir 50
İslahiye 70
Nurdağı 70
Oğuzeli 70
Nizip 90
Karkamış 130
GAZİANTEP Yavuzeli 130
Araban 150
GİRESUN
Merkez 50
Bulancak 50
Espiye 60
Eynesil 60
Görele 60
Keşap 60
Piraziz 60
Tirebolu 60
Çanakçı 70
Dereli 70
Doğankent 70
Güce 70
Yağlıdere 70
Şebinkarahisar 80
Alucra 90
Çamoluk 100
GÜMÜŞHANE
Merkez 200
Torul 220
Kelkit 230
Köse 230
Kürtün 230
Şiran 230
HAKKARİ
Merkez 350
Çukurca 360
Yüksekova 360
Şemdinli 370
HATAY
Merkez 40
İskenderun 40
Belen 50
Dörtyol 50
Erzin 50
Kırıkhan 60
Kumlu 60
HATAY Reyhanlı 60
Altınözü 70
Samandağ 70
Hassa 80
Yayladağı 80
IĞDIR
Merkez 330
Karakoyunlu 340
Aralık 350
Tuzluca 350
ISPARTA
Merkez 20
Atabey 20
Eğirdir 20
Gönen 20
Keçiborlu 20
Senirkent 20
Uluborlu 20
Aksu 25
Gelendost 25
Sütçüler 25
Şarkikaraağaç 25
Yalvaç 25
Yenişarbademli 25
İSTANBUL
Büyükşehir 0
Çatalca 0
Silivri 0
Şile 0
İZMİR
Büyükşehir 0
Aliağa 0
Çeşme 0
Urla 0
Bayındır 10
Bergama 10
Dikili 10
Foça 10
Karaburun 10
İZMİR Kemalpaşa 10
Menderes 10
Menemen 10
Ödemiş 10
Seferihisar 10
Selçuk 10
Tire 10
Torbalı 10
Beydağ 20
Kınık 20
Kiraz 20
K.MARAŞ
Merkez 140
Elbistan 150
Afşin 160
Göksun 160
Türkoğlu 160
Andırın 170
Ekinözü 170
Nurhak 170
Pazarcık 170
Çağlıyancerit 180
KARABÜK
Merkez 50
Safranbolu 50
Eskipazar 60
Yenice 60
Eflani 70
Ovacık 70
KARAMAN
Merkez 40
Kazımkarabekir 45
Ermenek 55
Ayrancı 60
Başyayla 60
Sarıveliler 60
KARS
Merkez 350
Sarıkamış 350
KARS Selim 350
Arpaçay 360
Kağızman 360
Susuz 360
Akyaka 370
Digor 370
KASTAMONU
Merkez 80
Abana 80
Bozkurt 85
İnebolu 85
Seydiler 85
Taşköprü 85
Tosya 85
Ağlı 90
Araç 90
Devrekani 90
Cide 95
Çatalzeytin 95
Daday 95
Küre 95
Azdavay 100
Doğanyurt 100
Hanönü 100
İhsangazi 100
Pınarbaşı 100
Şenpazar 100
KAYSERİ
Büyükşehir 25
Hacılar 25
Talas 25
Develi 30
İncesu 30
Yeşilhisar 30
Bünyan 35
Pınarbaşı 35
Felahiye 40
Özvatan 40
Tomarza 40
KAYSERİ Yahyalı 40
Akkışla 50
Sarıoğlan 50
Sarız 50
KİLİS
Merkez 90
Musabeyli 110
Polateli 110
Elbeyli 120
KIRIKKALE
Merkez 25
Yahşihan 25
Bahşili 30
Karakeçili 30
Keskin 30
Balışeyh 40
Çelebi 40
Delice 40
Sulakyurt 50
KIRKLARELİ
Merkez 25
Babaeski 25
Lüleburgaz 25
Pınarhisar 30
Vize 30
Demirköy 35
Pehlivanköy 35
Kofçaz 40
KIRŞEHİR
Merkez 50
Mucur 55
Boztepe 60
Kaman 60
Akpınar 70
Akçakent 90
Çiçekdağı 90
KOCAELİ
Büyükşehir 15
Derince 15
Gebze 15
Körfez 15
Gölcük 20
Karamürsel 20
Kandıra 25
KONYA
Büyükşehir 20
Akören 30
Akşehir 30
Beyşehir 30
Cihanbeyli 30
Çumra 30
Ereğli 30
Hüyük 30
Ilgın 30
Kulu 30
Sarayönü 30
Seydişehir 30
Yalıhüyük 30
Derebucak 35
Doğanhisar 35
Güneysınır 35
Kadınhanı 35
Karapınar 35
Tuzlukçu 35
Ahırlı 40
Altınekin 40
Bozkır 40
Çeltik 40
Derbent 40
Hadim 40
Halkapınar 40
Taşkent 40
Yunak 40
Emirgazi 45
KÜTAHYA
Merkez 30
Gediz 35
Simav 35
KÜTAHYA Tavşanlı 35
Altıntaş 40
Aslanapa 40
Çavdarhisar 40
Domaniç 40
Dumlupınar 40
Emet 40
Hisarcık 40
Pazarlar 40
Şaphane 40
MALATYA
Merkez 190
Yeşilyurt 190
Battalgazi 200
Akçadağ 220
Arapgir 220
Darende 220
Doğanşehir 220
Kuluncak 220
Yazıhan 220
Arguvan 230
Hekimhan 230
Kale 230
Doğanyol 240
Pütürge 240
MANİSA
Merkez 15
Akhisar 20
Salihli 20
Soma 20
Turgutlu 20
Ahmetli 25
Alaşehir 25
Gölmarmara 25
Kırkağaç 25
Kula 25
Saruhanlı 25
Gördes 30
Köprübaşı 30
Sarıgöl 30
Selendi 30
Demirci 35
MARDİN
Merkez 300
Yeşilli 300
Kızıltepe 320
Nusaybin 320
Midyat 330
Ömerli 330
Dargeçit 340
Derik 340
Mazıdağı 340
Savur 340
MERSİN
Büyükşehir 15
Erdemli 15
Silifke 15
Tarsus 15
Anamur 20
Aydıncık 20
Bozyazı 20
Çamlıyayla 35
Gülnar 35
Mut 35
MUĞLA
Merkez 20
Bodrum 0
Marmaris 0
Datça 10
Dalaman 20
Fethiye 20
Köyceğiz 20
Milas 20
Ortaca 20
Ula 20
Yatağan 20
Kavaklıdere 30
MUŞ
Merkez 330
Hasköy 340
Bulanık 350
Korkut 350
Malazgirt 350
MUŞ Varto 350
NEVŞEHİR
Merkez 40
Avanos 50
Ürgüp 50
Derinkuyu 60
Hacıbektaş 60
Gülşehir 70
Kozaklı 70
Acıgöl 80
NİĞDE
Merkez 40
Bor 40
Ulukışla 50
Çamardı 60
Altunhisar 70
Çiftlik 70
ORDU
Merkez 50
Fatsa 50
Perşembe 50
Ünye 50
Çamaş 60
Çatalpınar 60
Gülyalı 60
Kabadüz 60
Ulubey 60
Çaybaşı 70
Gölköy 70
Gürgentepe 70
İkizce 70
Kabataş 70
Korgan 70
Kumru 70
Akkuş 80
Aybastı 80
Mesudiye 80
OSMANİYE
Merkez 40
Toprakkale 40
Bahçe 50
Düziçi 50
Hasanbeyli 50
Kadirli 50
Sumbas 70
RİZE
Merkez 120
Derepazarı 130
İyidere 130
Çayeli 150
Ardeşen 160
Güneysu 160
Hemşin 160
Kalkandere 160
Pazar 160
Fındıklı 170
Çamlıhemşin 180
İkizdere 180
SAKARYA
Büyükşehir 15
Sapanca 15
Akyazı 20
Geyve 20
Hendek 20
Pamukova 20
Karapürçek 25
Karasu 25
Kaynarca 25
Kocaali 25
Taraklı 35
SAMSUN
Büyükşehir 30
Bafra 30
Çarşamba 30
Ondokuzmayıs 30
Tekkeköy 30
Kavak 40
SAMSUN Terme 40
Alaçam 50
Havza 50
Ladik 50
Salıpazarı 50
Vezirköprü 50
Yakakent 50
Asarcık 60
Ayvacık 60
SİİRT
Merkez 330
Aydınlar 330
Kurtalan 340
Baykan 350
Şirvan 350
Eruh 360
Pervari 360
SİNOP
Merkez 60
Ayancık 70
Boyabat 70
Dikmen 70
Erfelek 70
Gerze 70
Durağan 80
Saraydüzü 80
Türkeli 80
SİVAS
Merkez 150
Gemerek 160
Şarkışla 160
Ulaş 160
Zara 160
Hafik 170
Suşehri 170
Akıncılar 180
Altınyayla 180
İmranlı 180
Yıldızeli 180
Doğanşar 190
Gölova 190
Gürün 190
Kangal 190
SİVAS Koyulhisar 190
Divriği 200
ŞANLIURFA
Merkez 230
Birecik 230
Bozova 240
Suruç 240
Viranşehir 240
Ceylanpınar 250
Halfeti 250
Hilvan 250
Siverek 250
Akçakale 260
Harran 260
ŞIRNAK
Merkez 350
Cizre 350
Silopi 350
Beytüşşebap 360
Güçlükonak 360
İdil 360
Uludere 360
TEKİRDAĞ
Merkez 20
Çerkezköy 20
Çorlu 20
M.Ereğlisi 20
Muratlı 20
Şarköy 20
Hayrabolu 25
Malkara 25
Saray 30
TOKAT
Merkez 100
Turhal 100
Niksar 110
Zile 110
TOKAT Erbaa 120
Başçiftlik 130
Almus 140
Artova 140
Pazar 140
Reşadiye 140
Sulusaray 150
Yeşilyurt 150
TRABZON
Merkez 50
Akçaabat 50
Araklı 60
Arsin 60
Beşikdüzü 60
Çarşıbaşı 60
Sürmene 60
Vakfıkebir 60
Yomra 60
Düzköy 70
Maçka 70
Şalpazarı 70
Tonya 70
Çaykara 80
Dernekpazarı 80
Hayrat 80
Köprübaşı 80
Of 80
TUNCELİ
Merkez 300
Hozat 320
Ovacık 330
Çemişgezek 340
Nazımiye 340
Pertek 340
Pülümür 340
Mazgirt 350
UŞAK
Merkez 25
Banaz 35
Eşme 35
UŞAK Karahallı 40
Sivaslı 40
Ulubey 40
VAN
Merkez 330
Edremit 330
Erciş 340
Gevaş 350
Muradiye 350
Çatak 360
Gürpınar 360
Özalp 360
Başkale 370
Çaldıran 370
Saray 370
Bahçesaray 380
YALOVA
Merkez 15
Çınarcık 15
Altınova 20
Armutlu 20
Çiftlikköy 20
Termal 20
YOZGAT
Merkez 90
Yerköy 95
Boğazlıyan 100
Çandır 100
Sorgun 100
Yenifakılı 100
Çayıralan 120
Şefaatli 120
Sarıkaya 130
Akdağmadeni 150
Aydıncık 150
Çekerek 150
Kadışehri 150
Saraykent 150
ZONGULDAK
Merkez 50
Alaplı 40
Ereğli 40
Çaycuma 60
Devrek 60
Gökçebey 60

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber