Sağlık Bakanlığı, ambulans geç geldi iddiasını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir'in Mucur ilçesinde dün meydana gelen trafik kazası sonrası yaralıların 1 saat ambulans beklediği iddiaları, Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Armakom kayıt sistemine kazayla ilgili çağrı düşer düşmez ambulansın 18.58'de olay yerine hareket ettiği ve 19.01'de olay yerine ulaştığı belirtildi. Ambulansın 19.07'de de 2 yaralıyı hastaneye ulaştırdığı kaydedildi.

Daha sonra olay yerine intikal eden ambulansların diğer yaralıları da süratle hastaneye ulaştırdıkları ifade edildi. Açıklamada, toplam 8 yaralının 7'sinin Sağlık Bakanlığı ambulansları, 1'inin de polis ekiplerince Mucur Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldığı kaydedildi.

Bakanlık yetkilileri, ambulansların 112'ye bildirildikten sonra anında olay yerine hareket ettiklerini belirterek, "Vatandaşlar başkası aramıştır düşüncesiyle 112'yi aramıyorlar. Aranana kadar geçen süreyi de ambulans gelmedi zannediyorlar. Gecikmeler, ambulanstan değil, vatandaşların 112'yi zamanında aramamasından kaynaklanıyor" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber