Dışişleri Bakanlığı 275 kişi alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2011 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru Alım İlanı (75 kişi)

* Açılacak giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, Aday Meslek Memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 75'tir. Sınava başvurabilmek için, 10/09/2011 tarihi itibarıyla, 35 yaşını doldurmamış olmak (11/09/1976 ve daha sonra doğmuş olanlar) gerekmektedir.

Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin;

-Lisans düzeyinde eğitim verilen uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım ve psikoloji bölümleri ile ağırlıklı olarak bu alanlara yönelik eğitim programlarına sahip bölümlerinden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya,

-Sosyal bilimler alanında (YÖK'ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) lisans diplomasına sahip olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk veya iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak,

* 2010 veya 2011 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) ?KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak gerekir. (Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır. Belirtilen taban puanı aşmış olmak, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir).

* Giriş sınavına başvuranlar KPSS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 1500 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden 26 Ağustos 2011 tarihinde ilan edilecektir.

İlan metni için tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk Ve İhtisas Memuru Alım İlanı (105 kişi)

Giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, aday konsolosluk ve ihtisas memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro kontenjanları aşağıda gösterilmiştir:

-İngilizce, Almanca ve Fransızcadan sınava girecekler için toplam 70,

-Rusça, Arapça, Farsça, Çince, Japonca İspanyolca veya Yunancadan sınava girecekler için toplam 35.

* En az lisans düzeyinde üniversite mezunu olmak kaydıyla, aşağıda sıralanan yabancı dil grupları itibarıyla, 2010 veya 2011 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) aşağıdaki taban puanları aşmış olmak:

-İngilizce, Fransızca veya Almancadan sınava girecekler: KPSS-9 veya KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 500 kişi arasına girmek (aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır),

-Rusça, Arapça, Farsça, Çince, Japonca veya Yunancadan sınava girecekler: [Bu dillerde eğitim veren yabancı üniversitelerden herhangi bir alanda alınmış lisans/lisansüstü eğitim diplomasına sahip bulunmak] veya [Türkiye'deki üniversitelerin ilgili dil bölümlerinden (dil öğretmenlikleri dâhil) mezun olmak] veya [herhangi bir alanda lisans diplomasına sahip olup sınava girilecek yabancı dilde 2009, 2010 veya 2011 yılı içerisinde KPDS'de en az (C) seviyesinde başarılı olmuş bulunmak] kaydıyla, KPSS-3 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve KPSS puanlarına göre yapılacak sıralamada ilk 150 kişi içinde yer almak.

İna metni için tıklayınız.

İnsan Hakları Alanında Konsolosluk Ve İhtisas Memuru Alım ilanı (20 kişi)

Giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, aday konsolosluk ve ihtisas memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 20'dir.

Hukuk fakültelerinden mezun olmak veya insan hakları alanında lisansüstü eğitim diplomasına sahip bulunmak.

* 2010 veya 2011 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSS-21, KPSS-36 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 70 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 100 kişi arasında yer almak gerekir. (Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır).

İlan metni için tıklayınız.

Bilişim Ve Bilgi Teknolojileri Alanında Görev Yapmak Üzere Konsolosluk Ve İhtisas Memuru Alım İlanı (50 kişi)

Giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, aday konsolosluk ve ihtisas memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 50'dir.

Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, matematik veya matematik mühendisliği, elektronik veya haberleşme mühendisliği, bilişim/iletişim sistemleri mühendisliği, makine mühendisliği veya istatistik bölümlerinden mezun olmak,

2010 veya 2011 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSS-6, KPSS-9 ve KPSS 108 puan türlerinin birinden en az 75 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 200 kişi arasında yer almak gerekir. (Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır).

İlan metni için tıklayınız.

Diplomatik Arşiv Alanında Görev Yapmak Üzere Konsolosluk Ve İhtisas Memuru Alım İlanı (25 kişi)

Giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, aday konsolosluk ve ihtisas memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 25'tir.

En az lisans düzeyinde üniversite mezunu olmak kaydıyla; [Osmanlı ve/veya Cumhuriyet dönemi (1950'lere kadar) arşivleri konusunda en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak] veya [tarih alanında (Türk dış politikası tarihi dâhil) lisansüstü eğitim yapmış olmak] veya [tarih, tarih öğretmenliği, bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden mezun olmak] veya [Farsça, Arapça veya Rusça dil bölümlerini (öğretmenlikler dâhil) bitirmiş olmak],

2010 veya 2011 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSS-3, KPSS-8 ve KPSS-10 puan türlerinin birinden en az 65 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 100 kişi arasında yer almak gerekir. (Aday adayları, başvurularını en yüksek KPSS puanlarıyla yapacaklardır).

İlan metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber