14 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 14 Temmuz 2011 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek, saat 16.00'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkanlık Divanı üyelerini kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 14.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek, saat 10.30'da Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'yi kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 15.00'da gündemdeki konular görüşülecek.

Bakanların faaliyetleri

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 13.00'da İNTES Genel Başkanı M. Şükrü Koçoğlu ile Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul kabul edecek.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 10.00'da Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nde 2011-2012 dönemi hububat müdahale alım fiyatlarını açıklayacak.

- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.30'da enerji gündemiyle ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da KOSGEB'in OSTİM'de düzenlediği "KOBİ'ler için Alternatif Finansman İmkanları: KOBİ'ler Borsaya Açılıyor" adlı bilgilendirme toplantısına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da saat 12.00'da parti binasında basın toplantısı yapacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.00'da Bora Jet ve Anadolu Jet'in ortaklaşa gerçekleştireceği İstanbul-Gökçeada tarifeli uçak seferleri sebebiyle Gökçeada'da düzenlenecek törene katılacak. Yıldırım, saat 12.30'da tarifeli uçakla Gökçeada'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na gidecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da parti genel merkezindeki il başkanları toplantısına katılacak.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.00'da Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek.

- Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 13.00'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ünlü Şovmen Mehmet Ali Erbil, Forum İstanbul AVM Magıc Ice'ın içinde saat 10.30'da, dünyanın ılıman iklimde 365 gün hizmet verecek ilk ve tek "Buz Oda"sının açılışını gerçekleştiriecek.

- İnsan Hakları Derneği, Kırgızistan Konsolosluğu binası önünde saat 12.00'de, Kırgızistan'da gözaltına alındıktan sonra açlık grevine başlayan Gazeteci/Yazar Ali Osman Zor'un durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Belediyesi yanında saat 13.00'te, Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı İnşaatında İnceleme gezisi, Başkanlık Makamı Saraçhane'de 16.30'da, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ile bir araya gelecek.

- Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak spor tesislerinin temeli saat 11.00'de törenle atılacak.

- Çanakkale Boğazı'nda saat 15.00'de, 100 tekne ile bir araya gelecek 2 bin balıkçı, teknelerinde trolle avlanmaya karşı pankartlar açarak boğazda eylem yapacak. Etkinliğe Greenpeace de destek verecek.

- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde "Anatolian Rock Fest" adı altında düzenlenecek olan rock etkinliği yüzlerce motosikletlinin katılımı ile başlayacak. Etkinliğe katılacak yüzlerce motosiklet Çanakkale iskelesi önünde bir araya gelecek ve buradan toplu olarak Ayvacık ilcesine bağlı Gülpınar beldesi Kumbağlar mevkiine gidecekler.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Futbolda şike soruşturması kapsamında gelişmeler takip ediliyor.

- Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme ilk maçında saat 20.00'de Belarus takımlarından FC Minsk ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdürüyor. Siyah-beyazlı takım, TSİ 20.00'de FC Pinzgau Saalfelden ile bir hazırlık maçı oynayacak.

- Fenerbahçe, 3'lü Turnuva'daki ilk maçında, Brüksel Tubize Stadyumu'nda Twente ile karşı karşıya gelecek. Maç yerel saat ile 20.00'de (TSİ 21.00) başlayacak.

- Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor.

- Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek. Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkanlık Divanı üyelerini kabul edecek. (13.30/16.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'yi makamında kabul edecek. (14.00/10.30)

?Futbolda şike' iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili gelişmeler takip ediliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji gündemiyle ilgili basın toplantısı yapacak. (09.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde il başkanları toplantısına katılacak. (11.00)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2011-2012 dönemi hububat müdahale alım fiyatlarını Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nde açıklayacak. (10.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak. Samsun il girişinde partililerce karşılanacak olan Bakan Kılıç, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacak. (11.00-12.00-14.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İNTES Genel Başkanı Şükrü Koçoğlu ile yönetim kurulu üyelerini kabul edecek. (13.00)

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 'İşadamları Bilgilendirme Toplantısı' ile '2010 Yılı Vergi Ödül Töreni'ne katılacak. (16.00)

HAS Parti Genel Başkan Numan Kurtulmuş, partisinin yeni dönem yol haritasını açıklayacak. (13.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'ü kabul edecek. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB'in Ostim'de düzenlediği ?KOBİ'ler Borsaya Açılıyor' konulu bilgilendirme toplantısına katılacak. ( 11.00)

40 derecede ekmek parası için çalışıyorlar (Özel)

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Çukurova'ya çalışmaya gelen mevsimlik işçiler, 40 derecede ekmek parası kazanıyor. Her gün sabah 05.30-06-30 arasında tarlalara gelen işçiler, 24 liraya akşam 19.00'a kadar çalışıyor. Çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan mevsimlik işçiler, durumlarından şikayet etmeyip şükrediyorlar. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden karpuz toplamaya gelen iki kardeş de Çukurova'nın bereketli topraklarında ekmek parası peşinde.

Bursa İl Özel İdaresi, ünlü edebiyatçı Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalı Kuşu' Romanını yazdığı Zeyniler Köyü'nde program düzenleyecek. (09.30)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ile Brüksel'de bir araya gelecek.

SPOR

A Milli Basketbol Takımı'nın 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları Antalya'da devam ediyor (10.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber